Far, mor og børn på kanotur - en aktiv ferie med enestående samvær og fantastiske naturoplevelser

Denne side er blevet vist 1939 gange

Vi er en familie med far, mor og to piger på 7 og 4 år. Vi tog lidt spontant afsted på weekend med udgangspunkt i Immeln Kanocenter i sydsverige. Til at starte med må jeg nok indrømme, at jeg var skeptisk overfor en primitiv weekendtur fremfor at tage i sommerhus i Nordsjælland som vi plejer. Men jeg har oplevet et helt specielt samvær med min familie på en enkel og lettilgængelig måde.

Nogle dage før pakker vi simpelt, to sæt tøj, ekstra trøjer og regntøj. Telt, soveposer, liggeunderlag. To trangiasæt med gasbrændere. Plastikkasse med mad. Plastikkasse med kogegrej og køkkenting.

Maden bliver også købt og pakket nogle dage før og det var mit ansvarsområde. Det er første gang jeg er med på kanotur og jeg troede det ville være en størrere udfordring at planlægge madindkøb og madlavning når man ikke har adgang til køleskab, komfur og alle de andre ting jeg plejer at have. For at lave en indkøbs- og madliste, tog jeg udgangspunkt i måltider.

Morgenmad: Havregryn til grød, kanelsukker og toastbrød med peanutbutter, honning, nutella og syltetøj. Instant kaffe, tebreve og langtidsholdbart mælk. Set efterfølgende: al for mange varianter; havregryn og lidt brød med syltetøj var nok.

Formiddag: Æbler, gulerødder, min egen hasselnød-mandel-valnød-pecan-tørret morbær-rosin blanding, snackpølser, grovkiks. Pakket tilgængeligt i kanoen under sejlads; i min håndbagage mellem mine ben.

Frokost: Brød, leverpostej på dåse, dåsemakrel i tomat, pebermakrel på dåse, torskerogn på dåse (vi stegte det på trangia), tomater, agurk, gulerødder. Vi havde også mayonnaise og remoulade med. Salt og peber.

Eftermiddag: Samme som formiddag

Aftensmad: Første dag havde vi frossent kødsovs med som vi tilberedte med pasta. Anden dag stegte jeg løg i flydende margarine, nogle champignon, gulerødder, kyllingebryst på dåse, krydderiblanding sammen med soyafløde og ris til. Helt vildt lækkert og faktisk en nem ret på trangia! Vi havde en pose rødvin med fra en bag in box og saftevand til børnene.

Slik: skumfiduser over bål, chokolade.

Vores dage gik med at finde vores egen ø, slå telt op, hygge, lave mad. Hvis der var behov for ekstra underholdning, så var det badning, fiske, padle en ekstra tur uden al bagagen.

Planlæg turen indenfor de forskellige emner som transport, beklædning, overnatning, mad, madlavning, hygiejne og nødhjælp, men også med tanke på de forskellige tidspunkter på dagen og forskellige vejrforhold, og husk at tænke enkelt og i minimale variationer.

Svar på indlægget


Svar på indlægget