Debat


Debat om Vandring

Skriv nyt indlæg - Alle debatter

Sigfridsleden

Siden er publiceret / opdateret: 15. november 2017
Kort over sydsverige
Hvad siger Alle-mandsretten om cykling
Når man cykler i naturen, gælder de samme regler, som når man vandrer. Man må cykle næsten overalt, bare man ikke skader naturen, dog ikke på privat jord tæt ved huse. Vandrestier er forbeholdt vandrere, så her skal man vise forsigtighed og passe på med ikke at "pløje" stien op.
Sigfridsleden
Foto: © sydsverige.dk

En vandrerute i Småland

Den 92 km lange Sigfridsleden begynder ved Asa nord for Växjö og går ned til søen Rottnen syd for Hovmantorp.

Nogle websites opgør Sigfridsleden til kun 53 km fra Asa til Evedal nord for Växjö. Mange af de sydsvenske vandreruter har overlap, og der er ikke altid enighed om, hvilke strækninger der hører til den ene eller anden rute. Sigfridsleden må ikke forveksles med Västra Sigfridsleden, der overvejende løber vest for Växjö.

Sigfridsleden har navn efter en engelsk missionær Sigfrid, der omkring år 1000 stod bag opførelsen af den første kristne kirke i Växjö. Nogle kilder anser ham for at være den første biskop i Växjö. Sigfrid blev i de følgende århundreder gjort til helgen - Sct. Sigfrid - og knyttet til kristendommens indførelse i Småland.

Vandring eller cykling

Sigfridsleden følger overvejende grusveje, men også mindre asfaltveje, og ruten kan godt tilbagelægge på mountainbike. På flere strækninger går ruten ad småstier inde i skoven og gennem tætte bevoksninger, og her kommer en mountainbike til sin ret.

Sigfridsleden - en vandrerute i Småland
Foto: © sydsverige.dk


De sorte markeringer viser overnatningspladser med shelter. Røde linjer viser rutens nogenlunde forløb. Zoom ind på kortet og skift evt. til satellit-visning (Sat).Markering og kort over ruten

Sigfridsleden er markeret med orange mærker på stolper og træer, og ind imellem ses vandrerutens logo med sct. Sigfrid.

Køb kort over Sigfridsleden

To Terrängkartan i målestok 1:50.000 dækker hele strækningen mellem Rottnen i syd og Asa i nord. Kortene er meget detaljerede og gode at have med på turen. Terrängkartan 525 dækker den sydlige del af ruten fra Rottnen op til syd for Åby. Terrängkartan 533 dækker den nordlige del af ruten fra Åby til Asa. Du kan købe kortene i vores webshop.

Terrängkartan 525. Målestok 1:50.000
525 Växjö
Terrängkartan
Terrängkartan 533. Målestok 1:50.000
533 Lammhult
Terrängkartan


SE OGSÅ

Sådan pakker du en let rygsæk til vandreturen

Overnatning

Der er lejrpladser langs ruten med vindskjul (shelter), tørkloset og bålplads. Man kan også benytte sig af Allemandsretten og campere i skov eller på mark langs vandreruten.

Shelteret ved Nykulla
Shelteret ved Nykulla. Foto: © sydsverige.dk


SE OGSÅ

Flere vandreruter i det sydlige Sverige