Forsiden > Byer i Blekinge > Her

Debat


Alle debatter

Skriv nyt indlæg

Olofström

Siden er publiceret / opdateret: 30. august 2016
Maksimér
Kort over sydsverige
GPSGPS GPS
Latitude : 56.2783
Longitude : 14.5311
(WGS84: Decimal)
Indstil din GPS
Natur og fiskeri ved Olofström
Naturen omkring Olofström har flere steder karakter af vildmark med søer og skove og gode muligheder for natur- og aktivferie. Foto: Visit Olofström


Olofström by

Olofström med 7.500 indbyggere er den største by i Olofström Kommune. Olofström er vokset op omkring et jernbrug, som blev anlagt her ved Holjeån i 1735, og byen er opkaldt efter Olof Ohlsson, som ejede jernbruget i midten af 1700-tallet.

Bilindustrien

I 1920erne begyndte virksomheden af producere bildele til Volvo, og i dag er bilindustrien i Olofström, med Volvos karosserifabrik "Volvo Car Body Components" i spidsen, den største private arbejdsplads i kommunen.

Bilmuseet i Olofström (Brocenter Bil- och fordonsmuseum), Brostugevägen 1, viser ældre modeller af Ford og Volvo, bl.a. den ældste Volvo og gamle knallerter og cykler. Museet har en af verdens største Volvo-samlinger.Valhall med imponerende udsigt

Omegnen af Olofström byder på flere højdedrag, bl.a. Boafalls backe 178 meter over havet med fin udsigt på toppen. Det absolut bedste højdedrag er dog Valhall ved foden af søen Orlunden, ca. to km øst for Olofström. GPS: 56.2674, 14.5894 (WGS84: Decimal).

Valhall ved Olofström
Højdedraget Valhall ved søen Orlunden ligger ca. to km øst for Olofström. Foto: Visit Olofström


Valhalls top ligger 40 meter over søen og 99 meter over havet, og herfra er der vidunderlig udsigt over søen og det vildmarkslandskab, som Olofström Kommune er kendt for. Klippesiden går næsten lodret ned, og hele området er et populært udflugtsområde.

Kanoruten Halen-Immeln

Omegnen af Olofström beskrives ofte som Skandinaviens sydligste vildmark med søer og skove og gode muligheder for natur- og aktivferie.

Olofström er omgivet af skøn natur
Halens fritidsområde ved Olofströms kanocentral uden for Olofström. Foto: © sydsverige.dk


Mindre end to km sydvest for Olofström ligger Halens naturreservat og fritidsområde med Olofströms kanocentral, som er et populært udgangspunkt for kanoture på søerne Halen og Immeln (se Kano på Immeln-Halen) og de tilstødende søer i området mellem Blekinge og Skåne. Fritidsområdet ved kanocentralen har campingområde ud til en fin badesø.

Vildmarksvandring ved Olofstöm

Omegnen af Olofström er kendt for vandreruterne Blekingeleden og Skåneleden. Der er gode tog- og busforbindelser til Olofström fra bl.a. København, og mange vandrede indleder deres vandretur på Skåneleden eller Blekingeleden her. Fra centrum er der under to km til Frilufstområdet Halen sydvest for byen, og så er man ude på Blekingeleden. Se fx Vildmarksvandring Raslången-Halen og vandring på Blekingelden.

Badesøer i omegnen af Olofström

Ved alle badepladser findes badebro og toiletter, og enkelte badesøer har desuden omklædningsrum. Badesøer:
I udkanten af Olofström: søen Halen
Vilshult nord for Olofström: Slagesnässjön
Kyrkhult nord for Olofström: Södersjön
Hemsjö: Abborrasjön
Gränum: søen Orlunden