Debat


Alle debatter

Skriv nyt indlæg

Hissö Naturreservat

Siden er publiceret / opdateret: 15. juli 2017
Maksimér
Kort over sydsverige
GPSGPS GPS
Latitude : 56.94588
Longitude : 14.7975
(WGS84: Decimal)
Indstil din GPS
Areal
2,5 hektar
Hissö
Foto: Johan Klovsjö, CC BY 2.0

150-200 år gammel bøgeskov

Det lille naturreservat er smukt beliggende østsiden af øen Hissö, og turen dertil er en oplevelse i sig selv. Bl.a. ser man over på Kronobergs Slotsruin, når man kører over den lille bro til Hissö.

Naturreservat er domineret af meget gamle bøgetræer, som har fået lov at passe sig selv. Hissö har en mere artsrig vegetation end de andre øer i Helgasjön. Øens løvskov er 150-200 år gammel og domineret af bøgetræer og enkelte egetræer. Tidligere var øen især bevokset med graner, men gennem målrettet fældning af nåletræerne har løvtræerne fået mulighed til at sprede sig på øen.

Langs Hissös kyst findes flere grillpladser og toiletter. I øens nordlige ende kan løse hunde boltre sig på to badepladser for hunde.

Sådan finder du Hissö Naturreservat

Ude på nordspidsen af Kronobergs-halvøen, ca. syv km nord for centrum af Växjö, fører en lille bro over til øen Hissö og det kun 2,5 hektar store Hissö naturreservat.

Når man har passeret den lille bro, følger man asfaltvejen til ca. midt på øen (GPS-koordinaterne i boksen her på siden). Parker bilen ved vejen, og gå nu op ad skovvejen mod højre. Efter ca. 3-400 meter når man frem til det lille naturreservat der er markeret med et skilt. Fra naturreservatet kan man følge en natursti langs kysten i begge retninger.

Vilde blomster

Hissö har en rig flora med bl.a.
- blå anemone (svensk: blåsippa)
- tandrod (svensk: tandrot)
- skovsalat (svensk: skogssallat)

SE OGSÅ

Flere naturreservater i det sydlige Småland