Måkläppen Naturreservat

Siden er publiceret / opdateret: 17. oktober 2017
Maksimér
Kort over sydsverige
GPSGPS GPS
Latitude : 55.3671
Longitude : 12.8067
(WGS84: Decimal)
Indstil din GPS
Måkläppen
Måkläppan. Foto: skane.com © sydpol.com


En lang sandtange

Måkläppen Naturreservat syd for Falsterbonæsset var før i tiden en ø, men i dag er området forbundet med fastlandet via en lang sandtange og udgør dermed afslutningen på det svenske fastland mod sydvest. Måkläppens sandaflejringer ændrer hele tiden størrelse og form i takt med vind, vejr og havstrømme i området.

Adgang fra november til januar

Det meste af året er Måkläppen overladt til svømmefugle, vadefugle og sæler, der lever og yngler i området i rigt mål. For at beskytte dyrelivet er der kun adgang til Måkläppen fra 1. november til 31. januar.

En skøn vandretur

Turen fra Falsterbo fyr og ud til den bagerste revle er omkring 4 km, dvs. 8 km retur. En dejlig gåtur hvor I har mulighed for at opleve sæler undervejs. Vinden kan være kraftig, så husk vindtæt og varmt tøj.

Fra Malmø er der ca. 28 km ned til Falsterbo.

Måkläppen
Fuglekiggeri ved Måkläppen. Foto: CC BY 3.0


Falsterbo fyr

Hvis du er fugleinteresseret, kan du også besøge Falsterbonæssets sydlige odde ”Nabben”. Her ligger Falsterbo Fuglestation og Falsterbo Fyr fra 1795. Fyret er taget ud af drift og er i dag kun forsynet med en 40 watt-pære.

Fugletrækket om efteråret

Kysten ved Falsterbo er næsten berømt for de fantastiske fugletræk om efteråret. De fleste fugle bryder op fra slutningen af august til slutningen af oktober. I den periode kan man opleve i tusindvis af fugle, der passerer hen over sydspidsen af Falsterbonæsset, eller som hviler ud her, inden rejsen fortsætter sydover.

Hvert år passerer omkring 500 millioner fugle over Sydsverige på deres træk ned gennem Europa. Fuglene foretrækker at flyver over land og langs kysterne, hvorved de passerer Falsterbo inden rejsen fortsætter ud over Østersøen. Man skal være tidligt oppe for at opleve de store fugletræk, da mange arter begynder at trække, så snart det lysner. Men som regel kan man opleve trækkende fugle hele dagen. Hvert efterår flyver omkring to millioner fugle fra Falsterbohalvøen, heriblandt spurvehøg, bogfinker og stære, og det tiltrækker hvert år mange fugleinteresserede besøgende.

SE OGSÅ

Gratis fugleguidning: Oplev fugletrækket over Falsterbo