Debat


Debat om Kano og Kajak

Skriv nyt indlæg - Alle debatter

Kanotur på Rönne å

(Svensk: Paddla kanot på Rönne å)

Kanotur på Rönne å

Kanotur på Rönne å. Foto: skane.com © sydpol.com

Siden er publiceret / opdateret: 4. september 2017
Kort over sydsverige

Fra Västra Ringsjön til Kattegat

Rönne å løber mellem Västra Ringsjön (syd for Höör midt i Skåne) og Ängelholm ved Kattegat. Det er en afvekslende kanorute med både stille etaper, fosser og løft.

Ruten går gennem et afvekslende landskab med ådale, skov og åbent land. Undervejs passerer man byerne Ljungbyhed, Klippan og Ängelholm.

Rutebeskrivelse

Man kan godt indlede den 85 km lange kanotur ved Rönne ås udspring i Västra Ringsjön og padle helt til Ängelholm. Hvis I derimod begynder kanoturen i Ängelholm, kan I padle til Klippen uden løft, men I kan ikke padle mod strømmen videre op mod Ringsjön på grund af for mange fosser på ruten.

Strækningen Ängelhom-Ljungbyhed er især åbent landbrugsland med skov og træer langs åen. Ruten Ljungbyhed-Ringsjön går i højere grad forbi større områder skov.


Kortet viser nogenlunde, hvordan kanoruten forløber. Zoom ind på kortet og skift evt. til satellit-visning (Sat).Sværhedsgrad

Kanoruten Rönne å er let at padle. De ca. fem løft og mange småfosser mellem Klippan og Ringsjön gør den samlet set let til middelsvær, men også overkommelig for familier med større børn. Ved hvert løft skal kanoen bæres / rulles (husk kanovogn) mellem 100 og 1.000 meter. Der er ingen løft mellem Ängelholm og Klippan.

Køb kort over Rönne å

Tre Terrängkartan i målestok 1:50.000 dækker den ca. 85 km lange kanorute fra Ängelholm til Västra Ringsjön. Terrängkartan 507 dækker strækningen mellem Ängelholm og hovedvej E4. Næste kort, Terrängkartan 508, dækker strækningen mellem E4 og Billinge. Tredje kort, Terrängkartan 505, dækker strækningen mellem Billinge og Ringsøerne. Du kan købe kortene i vores webshop.

Terrängkartan 507. Målestok 1:50.000
507 Helsingborg
Terrängkartan
508 Perstorp Terrängkartan
508 Perstorp
Terrängkartan
Terrängkartan 505. Målestok 1:50.000
505 Eslöv
Terrängkartan


Leje af kano

Blandt kanoudlejere i området kan nævnes:
  • Stisses kanoudlejning ved Rönne å i Ängelholm. Hvis I starter her, kan I vælge at padle mod strømmen ind til Klippan for siden at vende om og følge strømmen tilbage til Ängelholm, en tur uden løft undervejs. I kan også indlede turen i Klippan. Kanoudlejeren tilbyder transport af kanoen mod betaling.
  • Kanoudlejeren Djupadalsmölla ligger ved Rönne å ca. 14 km fra Västra Ringsjön.
  • Kanocentralen i Stockamöllan, der ligger ved Rönne å ca. seks km fra Västra Ringsjön.
Se også Kanoudlejning i Skåne.

SE OGSÅ

Flere kanoruter i Skåne

Overnatning

I kan benytte lejrpladserne langs åen, kanoudlejeren kan fortælle jer hvor. Lejrpladserne er udstyret med bålplads, toilet og shelter. Husk at medbringe telt, da shelteret kan være optaget.
På strækningen medlem Ängelholm og Klippan findes lejrplads med shelter i Tommarp, Stackarp, Höja og et shelter ved roklubben i Ängelholm. Det er ikke muligt at booke et shelter.

Relaterede artikler

- Kanosæsonen i Sydsverige
- Leje af kano og ekstraudstyr
- Transport af kanoen
- Udrustning til kanoturen
- Hvor langt kan man padle på en dag?
- Allemandsretten