Kanotur på Rönne å

(Svensk: Paddla kanot på Rönne å)

Kanotur på Rönne å

Kanotur på Rönne å. Foto: skane.com © sydpol.com

Siden er publiceret / opdateret: 22. august 2016
Kort over sydsverige

Strækning

Rönne å løber mellem Västra Ringsjön (syd for Höör midt i Skåne) og Ängelholm ved Kattegat. Det er en afvekslende rute med både stille etaper, fosser og løft.

Ruten går gennem et afvekslende landskab med ådale, skov og åbent land. Undervejs passerer man byerne Ljungbyhed, Klippan og Ängelholm.

Rutebeskrivelse

Hvis I starter ved Rönne ås udspring i Västra Ringsjön og slutter i Ängelholm, er ruten 85 km. Man kan padle hele turen fra Ringsjön til Ängelholm. Hvis I indleder turen i Ängelholm, kan I padle til Klippen uden løft. Men I kan ikke padle mod strømmen videre op mod Ringsjön på grund af for mange fosser på ruten. Strækningen Ängelhom-Klippen er især åbent landbrugsland. På strækningen Klippen-Ringsjön er der især skov / bevoksning langs åen.


Kortet viser nogenlunde, hvordan kanoruten forløber. Zoom ind på kortet og skift evt. til satellit-visning (Sat).Sværhedsgrad

Kanoruten Rönne å er let at padle. De ca. fem løft og mange småfosser mellem Klippan og Ringsjön gør den samlet set let til middelsvær, men også overkommelig for familier med større børn. Ved hvert løft skal kanoen bæres / rulles (husk kanovogn) mellem 100 og 1.000 meter. Der er ingen løft mellem Ängelholm og Klippan.

Køb kort over Rönne å

Tre Terrängkartan i målestok 1:50.000 dækker den ca. 85 km lange kanorute fra Ängelholm til Västra Ringsjön. Terrängkartan 507 dækker strækningen mellem Ängelholm og hovedvej E4. Næste kort, Terrängkartan 508, dækker strækningen mellem E4 og Billinge. Tredie kort, Terrängkartan 505, dækker strækningen mellem Billinge og Ringsøerne. Du kan købe kortene i vores webshop.

Terrängkartan 507. Målestok 1:50.000
507 Helsingborg
Terrängkartan
508 Perstorp Terrängkartan
508 Perstorp
Terrängkartan
Terrängkartan 505. Målestok 1:50.000
505 Eslöv
Terrängkartan


Leje af kano

Blandt kanoudlejere i området kan nævnes:
  • Stisses kanoudlejning ved Rönne å i Ängelholm. Hvis I starter her, kan I vælge at padle mod strømmen ind til Klippan for siden at vende om og følge strømmen tilbage til Ängelholm, en tur uden løft undervejs. I kan også indlede turen i Klippan. Kanoudlejeren tilbyder transport af kanoen mod betaling.
  • Kanoudlejeren Djupadalsmölla ligger ved Rönne å ca. 14 km fra Västra Ringsjön.
  • Kanocentralen i Stockamöllan, der ligger ved Rönne å ca. seks km fra Västra Ringsjön.
Se også Kanoudlejning i Skåne.

SE OGSÅ

Flere kanoruter i Skåne

Overnatning

Der er lejrpladser langs ruten, kanoudlejeren kan fortælle jer hvor. Lejrpladserne er udstyret med bålplads, toilet og shelter. Husk at medbringe telt, da shelteret kan være optaget.
På strækningen medlem Ängelholm og Klippan findes lejrplads med shelter i Tommarp, Stackarp, Höja og et shelter ved roklubben i Ängelholm. Man kan ikke booke shelter.

Relaterede artikler

- Kanosæsonen i Sydsverige
- Leje af kano og ekstraudstyr
- Transport af kanoen
- Udrustning til kanoturen
- Hvor langt kan man padle på en dag?
- Allemandsretten