Debat


Debat om Kano og Kajak

Skriv nyt indlæg - Alle debatter

Oplev Ödevata ved Emmaboda i kajak

Siden er publiceret / opdateret: 4. september 2018
Maksimér
Kort over sydsverige
GPSGPS GPS
Latitude : 56.62272
Longitude : 15.67098
(WGS84: Decimal)
Indstil din GPS
Kajaktur nær Emmaboda
Kajaktur nær Emmaboda. Foto: © sydsverige.dk


Masser af kajaksøer i Småland

Med sine mange søer byder Småland på næsten uendelige muligheder for at opleve landskabet fra en kajak. På søerne er vandet som regel roligt; ofte skærmer skoven for vinden, og man er mindre udsat for blæst og bølgetoppe, end hvis man padler havkajak langs kysten i fx skærgården. Medbringer du egen kajak, er opgaven blot at finde et sted ved en sø at sætte den i vandet.

Ödevata

Hvis du ikke har egen kajak og blot vil padle en dagstur på 14-15 km, kan du fx leje en kajak på Ödevata FiskeCamp øst for Emmaboda. Udvalget er ikke stort, de har dog et par udemærket kajakker med ror.


Kajaktur ved Ödevata øst for Emmaboda. Zoom ind på kortet og skift evt. til satellit-visning (Sat).Turbeskrivelse

En kanal under vejen forbinder den lille sø ved Ödevata FiskeCamp med et større søsystem i syd. Tættest ved Ödevata ser man huse ved søen, men efterhånden som man padler sydpå, får man oplevelsen af vildmark. Skoven går helt ud til søbredden, og stilheden sænker sig over området. Især lang bredderne stikker store klippeblokke op, eller de ligger blot få centimeter under vandoverfladen, så man skal padle stille og roligt. Søerne er fyldt med øer og holme, og man mister let orienteringen. Se Googlekortet herover: Hvis man konstant har kysten på fx højre siden af kajakken, er det let at finde vej, også når man nærmer sig øer og vige. Man kommer hele vejen rundt, en tur på 14-15 km.

De store klippeblokke langs kysten gør det svært at padle ind til land og holde pause. I den sydøstlige del af søen findes dog en badeplads med badebro og en lille sandstrand (se Googlekortet), hvor man kan lægge til og strække benene og spise sin medbragte frokost, inden turen går tilbage til Ödevata.

SE OGSÅ

Flere kanoruter i Sverige

Kajaktur nær Emmaboda
Kajaktur nær Emmaboda. Foto: © sydsverige.dk


Relaterede artikler

- Kanosæsonen i Sydsverige
- Leje af kano og ekstraudstyr
- Transport af kanoen
- Udrustning til kanoturen
- Hvor langt kan man padle på en dag?
- Allemandsretten