John Bauerleden

Siden er publiceret / opdateret: 28. februar 2018
Maksimér
Kort over sydsverige
GPSGPS GPS
Latitude : 57.80851
Longitude : 14.28198
(WGS84: Decimal)
Indstil din GPS
GPS-koordinaterne er til IKHP-stugan i Huskvarna.
Vandreferie i Småland, Sverige. John Bauerleden byder på let vandring
Foto: Henrik Gustafsson, CC BY-SA 2.0


Vandrerute gennem smålandske skove

Den 48 km lange vandrerute John Bauer-leden er opkaldt efter den kendte svenske eventyrillustrator John Bauer (1882-1918), som hentede inspiration til sine motiver i de skovområder, ruten går igennem.

John Bauers univers var fyldt med dybe sagnomspundne skove befolket af trolde, kæmper, prinsesser og dyr. Man kan se flere af hans værker på Jönköping Läns Museum.

Rutebeskrivelse

John Bauerleden byder på let vandring og går gennem et typisk smålandsk skovlandskab med 3-4 søer undervejs på ruten. Terrænet er skovrigt, men der er også en del vandring på skovveje og småveje.

John Bauerleden udgår fra Grännabjerget i Gränna, hvorfra der er flot udsigt over Vättern. Ca. fire km syd for Gränna kommer man igennem den idylliske Röttle med aner fra 1200-tallet. Herfra går man langs med Vättern og kommer bl.a. igennem Västanå Naturreservat inden vandreruten svinger ind i landet.


John Bauerleden. Rød linje viser rutens nogenlunde forløb. Sorte markeringer viser de to shelters på ruten. Zoom ind på kortet og skift evt. til satellit-visning (Sat).Fejl på Jönköpings kommunes kort

Der er en del fejl på de kort, man kan hente på Jönköpings kommunes hjemmeside under Links. Kortene vil (sandsynligvis) blive opdateret i løbet af 2018.

Shelters på ruten

John Bauerleden har tre lejrpladser: To med shelter, og en lejrplads med en hytte. Alle tre pladser er indtegnet på PDF-kortet under Links. De tre lejrpladser er:

1. Hulvestorpagölen, hvor der er shelter. Göl er et svensk navn for en lille sø.
2. Ulvenstorp: Shelteret ligger på en bakke i en nåleskov. Her er ingen drikkevand, men man kan gå ned til Pukasjön (ca. en km) for at hente vand.
3. Fjällstorp: Her ligger en overdækket bålplads, hvor man kan overnatte. Her er ingen drikkevand. Hvis man kommer fra Gränna, skal man medbringe vand fra Pukasjön ved shelter 2.

Desuden giver Allemandsretten mulighed for at slå telt op og overnatte i skoven eller i en lysning langs ruten.

Vandreruten ender ved spejderhytten "IKHP stugan" i Huskvarna (byen er sammenvokset med Jönköping). I Huskvarna kan man fortsætte ad vandreruten Södra Vätterleden.

556 Jönköping Terrängkartan
556 Jönköping
Terrängkartan

Køb kort med visning af John Bauerleden

Terrängkartan 556 Jönköping dækker hele vandreruten. Kortet er nok det bedste der pt. er over John Bauerleden. De 2-3 shelters på ruten er dog ikke indtegnet på kortet. Målestok 1:50.000.

Pakkeliste

Sådan pakker du en let rygsæk til vandreturen

Drikkevand på vandreturen

Sådan finder du godt drikkevand i naturen

Markering af ruten

John Bauerleden er markeret med orange ringe om træer og spolper.