Lystfiskeri i Västra og Östra Ringsjön

Siden er publiceret / opdateret: 28. november 2017
Maksimér
Kort over sydsverige
GPSGPS GPS
Latitude : 55.8917
Longitude : 13.4738
(WGS84: Decimal)
Indstil din GPS
Fiskeri i Västra og Östra Ringsjön
Foto: Björn Tesch / imagebank.sweden.se


Fakta om søerne

Ringsøerne sydøst for Höör i Midtskåne består af de to søer Västra Ringsjön og Östra Ringsjön med et samlet areal på godt 39 kvadratkilometer. Östra Ringsjön er med en gennemsnitlig dybde på seks meter og største dybde 16 meter den dybeste af de to søer. Västra Ringsjön er kun ca. fem meter på det dybeste sted, og har en gennemsnitlig dybde på tre meter.

De to søer er adskilt af en smal landtange. Her ligger Bosjökloster Slot fra 1100-tallet - en af egnens store turistattraktioner.

Fiskearter

I søerne kan du bl.a. fiske efter ål, aborre, brasen, bækørred, gedde, helt, karpe, knude, regnbueørred, sandart, skalle, suder og ål. Se fiskeregler (fiskeforbud i særlige perioder) og mindstemål på fiskeklubbens hjemmeside.Søer med lav sigtbarhed

Gennem mange år er der blevet udvasket store mængder næringsstoffer til søerne fra det omkringliggende landbrug, og det har givet en del problemer med alger, så sigtbarheden i søerne er lav. Myndighederne har fanget såkaldte skidtfisk i søen for at forbedre vandkvaliteten. Se Eslöv-Ringsjöns Sportfiskeklubbs hjemmeside for at læse om fiskeregler, fiskekort, mv. Se linket til klubben i linkboksen.

Terrängkartan 505. Målestok 1:50.000
505 Eslöv
Terrängkartan

Køb kort Västra og Östra Ringsjön og omegn

Terrängkartan 505 i målestok 1:50.000 dækker Västra og Östra Ringsjön samt Vombsjön længerede mod syd. Du kan købe kortet i vores webshop.

Fiskemetoder

Flue, spinder, medefiskeri og isfiskeri.

Båd

Bosjökloster Slot udlejer både.

Fiskekort

Der kræves fiskekort. Kortet kan bl.a. købes på Ringsjö Wärdshus (kro og hotel), se flere steder under Links.SE OGSÅ

- Flere gode fiskesøer i Skåne
- Geddefiskeri i det sydsvenske søer