Laxens Hus ved Mörrumsån

Siden er publiceret / opdateret: 14. januar 2015
Maksimér
Kort over sydsverige
Åbningstider
Åbningstider 2015:
Sportsfiskekontor, fiskeshop og udstilling:
1/3-30/9:
Man-lør 9-17.
Søn 10-15.
GPSGPS GPS
Latitude : 56.1918
Longitude : 14.7487
(WGS84: Decimal)
Indstil din GPS
Vejret Vejret

Vädret Mörrum

Laxens Hus ved Mörrumsån i Blekinge
Laxens Hus ved Mörrumsån. Foto: © sydsverige.dk


Beliggenhed

Laxens Hus ligger ved Kungsforsen i centrum af Mörrum, ca. 10 km vest for Karlshamn. Følg vej E22 vestpå fra Karlshamn og drej mod Mörrum efter nogle få km.

Udstillinger

Mörrumsån er Blekinges største å og verdensberømt for sine laks. Midt i de skønne omgivelser ligger Laxens Hus med udstillinger om åens dyreliv og fiskeriets historie - fra gamle dage til nutidens verdensberømte sportsfiskeri i åen.

I et langt lakseakvarium svømmer kæmpelaks og havørreder. Akvariet er fyldt med sten og planter for at efterligne de naturlige forhold i Mörrumsån. På væggen hænger modeller af de rekordfisk, der gennem tiden er fanget i Mörrumsån.

Laxens hus - lakseakvarium
I et langt akvarium svømmer laks og havørreder. Foto: © sydsverige.dk


Fiskeriet i Mörrumsån går langt tilbage. Det beskrives første gang i Kong Valdemar 2.´s jordebog fra 1231. Helt fra gammel tid har kongen haft rettighederne til fiskeriet i Mörrumsåen. I dag er det den svenske stat.

Fiskesæsonen i Mörrums-åen

Fiskesæsonen i åen begynder sidst i marts, en dag som har udviklet sig til folkefest. Om foråret fanges der især havørred op til 10 kg. Fra maj til juli bliver der landet laks op til 20 kg - de fleste dog omkring 10 kg - og i august og september fiskes der igen efter havørred. I hele fiskesæsonen - der går til 30. september - kan man købe fiskekort til en af de 32 zoner, som åen omkring byen Mörrum er inddelt i. Åen tiltrækker hvert år tusindvis af sportsfiskere fra hele verden. Læs mere om Ørred- og laksefiskeri i Mörrumsåen.

Sportsfiskeri i Mörrumsåen
Foto: Laxens Hus


Naturen i omegnen

Området omkring Laxens Hus byder på flere vandremuligheder.