Debat


Debat om Kano

Skriv nyt indlæg - Alle debatter

Kajakpadling ved Mollösund og rundt om Orust

Kajakhygge ved Mollösund. Foto: Göran Assner

Siden er publiceret / opdateret: 21. marts 2017
Maksimér
Kort over sydsverige
GPSGPS GPS
Latitude : 58.07116
Longitude : 11.47336
(WGS84: Decimal)
Indstil din GPS

Mollösund - et gammelt fiskerleje

Mollösund på sydvestspidsen af øen Orust er et gammelt fiskersamfund, hvor de fleste af de gamle fiskerhuse i dag er overtaget af sommerhusgæster. Byen har en hyggelig gæstehavn, og hvis du vil på kajaktur i skærgården, kan turen fx begynde her.

Orust rundt i havkajak - ca. 90 km

Øen Orust er omgivet af klipper og småøer hele vejen rundt, og her kan man altid finde roligt vand. Hvis vinden kommer fra sydvest, kan man padle nord om øen, og hvis vinden kommer fra nordvest, finder man det rolige vand på sydsiden af øen. Tidevandsstrømmen her på vestkysten kan dog være stærk. Vandet kan blive presset ind i fjorde og vige, og når tidevandet vender, kan det nogle steder give kraftige modstrømme.

Overnatning undervejs

En tur i havkajak rundt om Orust kræver mindst en overnatning undervejs, og her kan du benytte dig af Allemandsretten, der giver alle lov til at slå teltet op og overnatte en nat i naturen, dog ikke i folks baghave, på dyrket jord eller tæt på bebyggelse.

SE OGSÅ

Kajaktur ved Malö på Sveriges vestkyst

Kajaktur ved Malö
Mollösund. Foto: Göran AssnerKajakturen Orust rundt er ca. 90 km. Den røde markering viser Mollösund. Zoom ind på kortet og skift evt. til satellit-visning (Sat).SE OGSÅ

Flere kano- og kajakruter I Sverige

Leje af havkajak

Blandt kanoudlejere i området kan nævnes Orust Kajak med base i Stocken ca. otte km nord for Mollösund. Kontakt kajakudlejeren for mere info (kan Googles).