Debat


Debat om Vandring

Skriv nyt indlæg - Alle debatter

Mörbylångaleden

Vandreruten Mörbylångaleden på Øland

Etape 3 mellem Mörbylånga og Segerstad går hen over Store Alvaret. Foto: Gunnar Alvgrim - Ölands Turistbyrå

Siden er publiceret / opdateret: 19. september 2017
Kort over sydsverige

83 km vandrerute

Mörbylångaleden er en ca. 83 km lang vandrerute mellem turistbureauet ”Träffpunkt Öland” ved Ølandsbroen og Ottenby vandrehjem på sydspidsen af Øland.

Inddelt i fire etaper

Mörbylångaleden er inddelt i fire etaper og går forbi nogle af de større seværdigheder i det sydlige Øland. Ruten er markeret med træstolper. Informationstavler langs ruten fortæller om Ølands natur, kultur og historie. På ruten findes fem shelters, toiletter, bålplads og et par vandrehjem.

SE OGSÅ

Sådan pakker du en let rygsæk til vandreturen

Etape 1:”Träffpunkt Öland” ved Ølandsbroen - Skogsby: 18 km

Man kan passende begynde sin vandring ved det store turistbureau ”Träffpunkt Öland” ved Ølandsbroen, hvor der er god mulighed for at forsyne sig med alskens brochurer om seværdigheder på Øland. Fra turistbureauet går Mörbylångaleden lidt nordpå og slår en stor bue uden om Färjestaden, videre til Arontorp og gennem Mittlandsskogen for at ende i Skogsby ved hovedvej 136. Her ligger ”STF vandrarhem i Ölands Skogsby”, hvor man kan overnatte.


De grønne markeringer viser nogenlunde, hvor ruten løber. Tallene viser starten på hver etape. Starten på 1. etape og slutningen på 4. etape er markeret præcist. Zoom ind på kortet og skift evt. til satellit-visning (Sat).Etape 2: Skogsby - Mörbylånga: 18 km

Fra Skogsby fortsætter Mörbylångaleden ud mod vestkysten, gennem Vicklebyskogen, Haga Park friluftsområde og videre ned til Mörbylånga, hvor der er mulighed for overnatning og indkøbsmulighed. Ved Vickelbyskogen kan man lave en afstikker til Capellagården i Vickleby med skønne nyttehaver.

Etape 3: Mörbylånga - Segerstad: 30 km

Denne etape går fra Mörbylånga på vestkysten til Skärlöv og videre til Segerstad på østkysten. Undervejs vandrer man hen over Store Alvaret.

Etape 4: Segerstad - Ottenby: 17 km

Fra Segerstad på østkysten fortsætter Mörbylångaleden sydpå i udkanten af Store Alvaret til etapemålet i Otttenby, hvor der er overnatningsmulighed på Ottenby camping og vandrehjem. Undervejs til Ottenby passerer man bl.a. Eketorps Borg og Karl X’s mur, der går tværs over Øland. Kongen lod muren bygge for at holde vildtet inde på sydspidsen, hvor han kunne jage det. Fra Ottenby bør man dog fortsætte yderligere ca. fire km og ikke gå glip af Ottenby Naturum og fyret Långe Jan på sydspidsen af Øland.

Terrängkartan 520. Målestok 1:50.000
520 Kalmar
Terrängkartan

Køb kort over Mörbylångaleden

Mörbylångaleden er indtegnet på Terrängkartan 519 og Terrängkartan 520 i målestok 1:50.000, som dækker hele den ca. 83 km lange vandrerute. Kortene er meget detaljerede og viser ruten, badestrande mv.

Det ene kort kan købes i vores webshop: Terrängkartan 520 dækker etape 1, 2 og halvdelen af etape 3 til midt på Store Alvar.