Debat


Alle debatter

Skriv nyt indlæg

Fredriksbergs Herrgård

Siden er publiceret / opdateret: 1. februar 2017
Maksimér
Kort over sydsverige
Åbningstider
Åbningstider 2017:
Normalt har caféen åbent i sommerhalvåret, og man kan deltage i rundvisninger hele året. Siden 2016 har herregården været drevet af Oskarshamns Kulturhus, som er ved at finde en ny forpagter til restauranten. Kulturhuset har endnu ikke har fastlagt herregårdens åbningstider for 2017.
AdresseAdresse Adresse
Fredriksbergs Herrgård Herrgårdsvägen
572 37 Oskarshamn
Sverige
GPSGPS GPS
Latitude : 57.2695
Longitude : 16.4263
(WGS84: Decimal)
Indstil din GPS
Fredriksbergs Herrgård
Foto: Attraktiva Oskarshamn AB


Opført i 1784

Fredriksbergs Herrgård to km uden for Oskarshamn stod færdigt i 1784. Bygningen er opført i Gustaviansk klassicisme, som i Danmark går under navnet Nyklassicisme. I 1888 blev ejendommen og de tilhørende jordområder solgt til Oskarshamn by.

I dag er Fredriksbergs Herrgård et af Sveriges bedste eksempler på gustaviansk byggestil og indretningskunst. Herregården er bevaret i sin oprindelige skikkelse.

Herregårdens indretning

Det er især herregårdens interiør, som er helt unikt. Udsmykningen afspejler datidens mode, som blev skabt af kong Gustav 3.s rejse til Italien i 1783-1784, altså kort før herregårdens opførelse. Tapeter og vægmalerierne har mytologiske motiver af nymfer, sfinkser, guder og gudinder, offerscener m.m. stærkt inspireret af den pompejanske dekorationsstil.

I herregårdens stuer ses gustavianske møbler
Fotos: Attraktiva Oskarshamn AB


I herregårdens stuer ses gustavianske møbler, flotte kakkelovne og udsøgte snedkerdetaljer. Fredriskbergs Herrgård har også en fin bogsamling fra 1780erne og en af Sveriges største samlinger af mineraler.

SE OGSÅ

Flere seværdigheder i Oskarshamn

Rundvisning på herregården

I sommerhalvåret kan man deltage i en guidet rundvisning på Fredriksbergs Herrgård og få et indtryk af svensk herregårdsmiljø i slutningen af 1700-tallet. Programmet med rundvisninger (kaldet "En dag på herrgården") kan fås ved at sende en mail til Oskarshamns Turistbyrå på info@oskarshamn.com

Kaffestue og restaurant

I det gamle herregårdskøkken kan man fra midten af juni til begyndelsen af august købe kaffe og hjemmebagt brød. Caféen har normalt åbent lør-søn 11-16. Restauranten er ved at få ny forpagter, så det er usikkert hvordan åbningstiderne i sommeren 2017 bliver.