Afbrændingsforbud?

Denne side er blevet vist 2276 gange

Vi er et par der vil vandre en del af ruten fra Ås til Åsleden fra på lørdag d. 7/7, men er der afbrændingsforbud, så vi ikke kan benytte trangia?

Svar på indlægget

Naturcenteret (naturum) i Söderåsens nationalpark fortæller, at man inde i nationalparken gerne må benytte fx Trangia eller andet kogegrej og benytte grill på grillpladserne i nationalparken, selv om der er "Eldningsförbud" på grund af tørken.

Også på resten af Ås till Åsleden uden for nationalparken må I gerne bruge Trangia mv. trods forbuddet mod åben ild, I skal selvfølgelig bare passe godt på, alting er knastørt lige nu. Dvs. Trangia og andre kogesæt / jetboils mv. er ikke omfattet af forbuddet mod åben ild.
hvor kan man se reglerne?
Der har siden slut maj og begyndelsen af juni (enkelte steder senere) været totalt forbud mod bål / afbrænding i hele Sydsverige (Skåne, Blekinge, Halland, Småland), lige nu er det ekstremt tørt og der er bl.a. mangel på foder til dyrene.
Der er ingen regler som sådan andet end forbud mod åben ild.. Tjek evt. de regionale myndigheders info om "eldningsförbud" på lansstyrelsen.se.
Se også det her indlæg fra 10. juli http://www.sydsverige.dk/?debat=43&post=13527

Svar på indlægget