Forsiden > Her

Vandring i Sverige

(Svensk: Vandra i Sverige)


Vandreruter


Blekingeleden

Blekingeleden går fra Sölvesborg i det vestlige Blekinge til Brömsebro i øst og byder på meget varierende naturoplevelser.

Böda vandringsled på Øland

Fra vandrerutens start i Byrums Sandvik ved Kalmarsund på Øland går man nordover langs med Bödabugten med nogle af Ølands bedste strande.

Hallandsleden

Den 380 km lange vandrerute Hallandsleden er inddelt i ca. 23 etaper, som hver er overkommelig for en dagsmarch.

Höglandsleden

Höglandsleden går gennem det smålandske højland, som ligger 200-300 meter over havet. Undervejs passerer man flere højdedrag.

John Bauerleden

John Bauerleden begynder ved Gränna ved Vättern i Småland og ender ved Huskvarna. Ruten går gennem et typisk smålandsk skovlandskab.

Kalmarsundsleden

Kalmarsundsleden begynder syd for Kalmar og går nordpå langs Smålands østkyst gennem et fladt terræn med skærgård, strandeng og løvskov.

Mörbylångaleden

Den ca. 80 km lang vandrerute går mellem Ølandsbroen midt på Øland og Ottenby vandrehjem på sydspidsen af Øland. Ruten har fire etaper.

Ostkustleden

Den 160 km lange vandrerute Ostkustleden i Småland er inddelt i otte etaper. Ved slutningen af hver etape findes en overnatningshytte.

Sigfridsleden

Sigfridsleden er en ca. 80-100 km lang vandrerute mellem Rottnen og Asa i Småland. Ruten følger overvejende grusveje og små asfaltveje.

Store Mosse Nationalpark

Sydsveriges mest imponerende nationalpark findes i det nordlige Småland. Her er smuk natur, åbne vidder og 40 km vandrestier.

Tjustleden

Tjustleden er en ca. 210 km lang vandrerute ved Västervik i det nordøstlige Småland. Hver etape er 12-21 km svarende til en dagstur.

Utvandrarleden

Den 120 km lange vandrerute er ringformet og går mellem småbyerne Korrö, Ljuder, Skruv, Moshult, Långasjö, Yxnanäs, Dångebo og Bro i Småland.

Vandreruten Mölle – Kullens fyr – Mölle

Fra den lille skånske kystby Mölle kan man vandre ud til spidsen af Kullen ad en sti på sydkysten og tilbage ad nordkysten. En tur på i alt 9 km.

Vandring på Hven

Vandreruten Hven rundt er ca. 14 km og kan gennemføres på fire timer. Vandreruten følger grusstier, småveje og markhegn.

Skåneleden


Vandreruten fra ås til ås

Den 140 km lange vandrerute fra ås til ås går gennem Midtskåne og er nok den mest storslåede af Skåneledens fire vandreruter.

Vandreruten fra kyst til kyst

Den 367 km lange vandrerute fra kyst til kyst er en del af den 1000 km lange Skåneleden. Vandreruten er inddelt i 20 etaper.

Vandreruten fra nord til syd

Den 324 km lange vandrerute fra nord til syd er en del af den ca. 1000 km lange Skåneleden. Vandreruten er opdelt i 25 etaper.

Vandreruten Öresundsleden

Den 114 km lange vandrerute Öresundsleden følger bl.a. kysten rundt om Kullen og videre ned til Landskrona. Der er shelters på ruten.

Vandreruten Österlenleden

Den 165 km lange vandrerute Österlenleden byder på let vandring og følger bl.a. den flade kyststrækning i Österlen. Ruten har 14 etaper.

Info


Vandreruter i Sydsverige
Her finder du beskrivelser af nogle af de mere populære vandreruter i det sydlige Sverige.

Nogle af ruterne er flere hundrede km, men du kan nøjes med at vandre en eller et par etaper. På flere af vandreruterne er der overnatningspladser på alle etaper.