Forsiden > Her

Debat


Alle debatter

Skriv nyt indlæg

Tog og bus til Sverige

Siden er publiceret / opdateret: 23. oktober 2017

Med tog til Sverige

Sverige har et veludbygget jernbanenet og moderne tog med både 1. og 2. klasse.

Der er moderne højhastighedstog på hovedlinjerne mellem de større byer, bl.a. mellem Malmø og Gøteborg og på strækningen København - Malmø - Stockholm. Togturen København - Malmø taget ca. 35 minutter. I Malmø kan du fortsætte med tog rundt i Skåne, videre til Blekinge, op gennem Småland. Der er direkte togforbindelse fra København til Båstad, Varberg og videre op til Gøteborg ad vestkysten (København - Malmø - Helsingborg - Båstad - Varberg - Gøteborg). Og ad østkysten er der direkte togforbindelse til bl.a. Kalmar. Se rejseplan under Links med tog-køreplaner for hele Sverige.

Med tog til Sverige
Foto: Melker Dahlstrand/imagebnk.sweden.se


Cykler er tilladt i enkelte tog

Du må gerne medbringe cyklen på udvalgte togstrækninger, det gælder bl.a. flere strækninger i Småland og Halland, fx mellem Varberg og Gøteborg, så længe cyklen er udstyret med en speciel anordning, så den kan hænges op i toget. Du skal købe en separat billet til cyklen. Også i Öresundstoget er det muligt at tage cyklen med, hvis der er plads. Hvert tog har plads til ni cykler.

Toglinjer hvor det er tilladt at medbringe cykel er (vejledende info): Krösatågen, Västtågen og på regionalbusserne. For mere info: Søg "Cykel med på resan": Gå fx ind på hallandstrafiken.se og søg "Cykel med på resan", eller prøv at Google de toglinjer, hvor cykel er tilladt for mere info om strækningerne.

Cykler er desværre ikke tilladt i SJ's tog

Det er desværre ikke tilladt at medbringe sin cykel i SJ's tog (svenska järnvägar). Den eneste undtagelse er, hvis man har en cykel, der kan foldes sammen og pakkes ned i en cykeltaske, og som placeres i togets bagagerum. Det, at man ikke må medbringe cykler, gør selvfølgelig, at man skal overveje nøje, hvordan man kommer hjem fra sin cykeltur, hvis man fx indleder turen i fx Helsingborg og cykler rundt i Sydsverige.

Med bus til Sverige

Flere busselskaber har daglig forbindelse mellem København / Helsingør og en række byer i det sydlige Sverige, se også Links.

  • Linje 999 kører dagligt København - Malmø. Se Links.
  • Linje 866 Bornholmerbussen kører København - Ystad - Rønne på Bornholm. Se Links.
  • Nettbuss kører bl.a. ruterne København - Malmø - Lund - Helsingborg - Gøteborg - Borås - Jönköping - Nässjö. Se rutekort under Links.
  • Swebus er det største rutebusselskab i Sverige og kører mellem nogle af de større byer i det sydlige Sverige. Se Links.

SE OGSÅ

- Bilferie i Sverige: Fartgrænser, fartbøder, mobilsnak mv.
- Afstande i Sverige