Forsiden > Her

Med tog og bus rundt i Sverige

Siden er publiceret / opdateret: 24. november 2016

Med tog rundt i det sydlige Sverige

Sverige har et veludbygget jernbanenet og moderne tog med både 1. og 2. klasse.

Der er moderne højhastighedstog på hovedlinjerne mellem de større byer, bl.a. mellem Malmø og Gøteborg og på strækningen København - Malmø - Stockholm. Togturen København - Malmø taget ca. 35 minutter. I Malmø kan man vælge at fortsætte med tog rundt i Skåne, videre til Blekinge eller op gennem Småland. Der er direkte forbindelse fra København til Båstad, Varberg og videre op til Gøteborg ad vestkysten. Og ad østkysten er der direkte forbindelse til bl.a. Kalmar. Se rejseplan under Links.

Med tog rundt i Sverige
Foto: Melker Dahlstrand/imagebnk.sweden.se


Cykler er desværre ikke tilladt i SJ's tog

Det er desværre ikke tilladt at medbringe sin cykel i SJ's tog (svenska järnvägar). Den eneste undtagelse er, hvis man har en cykel, der kan foldes sammen og pakkes ned i en cykeltaske, og som placeres i togets bagagerum. Det, at man ikke må medbringe cykler, gør selvfølgelig, at man skal overveje nøje, hvordan man kommer hjem fra sin cykeltur, hvis man fx indleder turen i Helsingborg og cykler mod Gøteborg.

Med bus rundt i det sydlige Sverige

Flere busselskaber har daglig forbindelse mellem København / Helsingør og en række byer i det sydlige Sverige, se Links.

  • Swebus er det største rutebusselskab i Sverige og kører mellem nogle af de større byer i det sydlige Sverige.
  • Eurolines kører fra København til Oslo og passerer undervejs Malmø, Helsingborg, Halmstad, Gøteborg og Uddevalla. Desuden kører Eurolines fra København til Stockholm og passerer undervejs Göteborg, Jönköping, Linköping og Norrköping.
  • Bornholmerbussen, linje 866, kører København - Ystad - Rønne på Bornholm.

LÆS OGSÅ

- Med bil rundt i Sverige: Fartgrænser, fartbøder, mobilsnak mv.
- Afstande i Sverige