Forsiden > Her

Debat


Alle debatter

Skriv nyt indlæg

Shelters i Sverige

(Svensk: Vindskydd i Sverige)

Siden er publiceret / opdateret: 5. april 2017

Næsten komplet oversigt over shelters

Mange danske friluftsfolk har de senere år spurgt os, om der findes en oversigt over samtlige shelters i Sydsverige. Hidtil har svaret været nej, men nu har vi på sydsverige.dk besluttet at lave oversigten. Det svenske Lantmäteriet, som står bag de populære Terrängkartan der bl.a. viser shelters, har leveret rådata, som vi har filtreret ved hjælp af et GIS-program. På den måde har vi hevet alle sheltermarkeringerne, som findes på Terrängkartan, ud og herunder vist dem på et Googlekort.

Mindst 200 shelters i Sydsverige

Samlet set har Sydsverige mindst 200 shelters. Næsten alle ligger på de store vandreruter som Skåneleden, Blekingeleden, Hallandsleden, Höglandsleden, mv. Se links nederst på siden for at se kort med både shelters og vandreruter.


Shelters / vindskydd i det sydlige Sverige. Zoom ind på kortet og klik på markeringerne for at se gps-koordinater til shelteret og hvilken vandrerute, det ligger på. Kortdata (sort/hvide markeringer) er hentet fra Lantmäteriet, april 2017. Lantmäteriet opdaterer løberne deres kortdata, men desværre mangler bl.a. følgende shelters på kortet: De to shelters på den nye vandrerute Skåneleden 5 rundt om Kullen, enkelte shelters på Ås till åsleden gennem Söderåsen, enkelte shelters på Hallandsleden og Höglandsleden samt alle shelters på John Bauerleden ved Jönköping. De orange markeringer (er ikke med på Lantmäteriets kort) er fra de officielle kort over Höglandsleden.Shelter nær den gamle vulkankegle Gällabjär på Ås til Ås-leden
Shelter nær den gamle vulkankegle Gällabjär på Ås til Ås-leden. Foto: © sydsverige.dk


Se kort med både shelters og vandreruter

- Skåne: Kort med shelters og vandreruter
- Halland: Kort med shelters og vandreruter
- Blekinge: Kort med shelters og vandreruter
- Sydlige Småland: Kort med shelters og vandreruter
- Østlige Småland og Øland: Kort med shelters og vandreruter
- Nordlige Småland: Kort med shelters og vandreruter