Debat


Debat om Skiferie

Skriv nyt indlæg - Alle debatter

Skitur til Vallåsen

(Svensk: Skidsemester på Vallåsen)

Siden er publiceret / opdateret: 2. februar 2014
Maksimér
Kort over sydsverige
AdresseAdresse Adresse
Vallåsen skidanläggning
Yllevad 154
312 98 Våxtorp
Sverige
GPSGPS GPS
Latitude : 56.3846
Longitude : 13.1087
(WGS84: Decimal)
Indstil din GPS
Vejret Vejret

Vädret Vallåsen

Vallåsen skisport


Beliggenhed

Vallåsen ligger på nordsiden af Hallandsåsen kun 68 km fra Helsingborg og 110 km fra København. Hvis man kommer fra København og kører via Helsingør-Helsingborg, skal man regne med 2 - 2,5 time fra man kører hjemmefra til man ankommer til Vallåsen.

Åbningstider

Hvis frosten fortsætter, er der åbent dagligt på Vallåsen fra kl. 9-18 eller 9.30-17.30, desuden mulighed for aftenski enkelte ugedage. Sæsonen slutter ca. 11/3.

To af de seneste tre år har været usædvanlig gode med masser af sne og frost på Vallåsen. I andre vintre har vejret skiftet mellem frost og tøvejr, så tjek vejrudsigten, inden du kører hjemmefra. Se "Vejrprognose for Isaberg" under Links.

Den 1260 meter grønne nedfart er ideel for danskere uden skierfaring. Men husk først at tage et par timer på skiskolen, ellers kommer du ikke helskindet gennem den nederste del, der har en sværhedsgrad svarende til en blå nedfart. Varighed: 2:35 min


4-5 nedfarter fra lette til middelsvære

Vallåsen har:
- en meget kort børne- og øvebakke (let)
- to grønne nedfarter (lette)
- et par blå nedfarter men reelt kun én blå "hovedbakke"
- en rød nedfart med pukkelpist i den ene side (middelsvær).

Ifølge Vallåsen er der fem km nedfarter når man tæller alt med. Flere af nedfarterne krydser hinanden og har fælles strækninger, så reelt er der ca. det halve antal km.

Fem lifte

Vallåsen har to stolelifte (den ene er en ekspreslift) og tre træklifte, som transporterer skiløberne op til toppen. Liftkapaciteten er 7200 personer pr. time. For børnene er der en kort børnelift.

En skiferie på Vallåsen kan ikke sammenlignes med skirejser til Alperne eller Norge, men hvis I ikke har den store erfaring, kan I sagtens bruge 2-3 dage eller weekend her. Største faldhøjde er 145 meter, og den længste nedfart er som sagt 1.260 meter.

Overnatning i nærheden af VallåsenEt godt begyndersted

Det, der gør Vallåsen til et ideelt sted for danskere uden særlig skierfaring, er en 1260 meter lang grøn nedfart, hvor man på de første 700-800 meter kan få lidt fart på skiene og øve sin teknik, uden at det på noget tidspunkt bliver "farligt". Nedfarten er genial, hvis det er første gang, man står på ski eller kun har en smule skierfaring. Bakken er også fin for snowboadere.

For enden af nedfarten bliver den mere stejl svarende til en blå nedfart, så du skal ikke tage med liften op uden først at have været et par timer på skiskole, ellers vil du opleve, at de nederste 200-300 meter er for svære. Da vi besøgte bakken, så vi flere uerfarne danskere, som var kommet fint igennem de første 700-800 meter og nu var stoppet op foran det forholdsvis stejle stykke og havde problemer med at komme videre. På videoen herover ses en tur ned ad bakken.

Hvis du har noget skierfaring, er der flere udfordringer på Isaberg, der også har røde nedfarter.

Kø ved liften på Vallåsen i Skåne, Sverige
I højsæsonen i uge 7 og 8 og i weekenden kan der være en del kø foran liften - her op til bl.a. den blå nedfart. Foto: © sydsverige.dk


Snekanoner

Når temperaturen falder under frysepunktet - normalt i januar og februar - sørger de automatiske snekanoner for et stabilt skiføre.

Langrend

Når der er tilstrækkelig med natursne i terrænet (25-30 cm) bliver der nogle år lavet ca. otte km langrendsspor på Hallandsåsen. Der er belysning på en mindre del af sporet, den øvrige del kan kun bruges i dagtimerne. Der er ikke særlig meget fokus på langrend, så gå ind på vores side om Langrend i Sverige og se under Links, hvor man kan tjekke, hvad der findes af landrendsspor ved Vallåsen (søg under Halland - Laholm - Vallåsen).

Sådan kommer du til Vallåsen

Fra Helsingborg kører du ad E4 / A6 mod Gøteborg. Efter Ängelholm drejer du fra mod Våxtorp. Vallåsen ligger ca. 3-5 km syd for Våxtorp, følg skiltene.