Debat


Debat om Skiferie

Skriv nyt indlæg - Alle debatter

Vallåsen - skibakken to timer fra København

(Svensk: Skidsemester på Vallåsen)

Siden er publiceret / opdateret: 11. februar 2017
Maksimér
Kort over sydsverige
AdresseAdresse Adresse
Vallåsen skidanläggning
Yllevad 154
312 98 Våxtorp
Sverige
GPSGPS GPS
Latitude : 56.3846
Longitude : 13.1087
(WGS84: Decimal)
Indstil din GPS
Vallåsen skisport


Åbningstider 2017

Vallåsen på nordsiden af Hallandsåsen kun 68 km fra Helsingborg og 125 km fra København åbnede for skisæsonen lørdag 7. januar, i starten kun med få nedfarter. Lørdag 11. februar åbner yderligere tre nedfarter, så nu er alle lifte og de fleste nedfarter åbne. Snedybden 11. februar er 55 cm, så der er lidt sne at tage af, selv om temperaturen kryber over 0 grader.

På Vallåsens egen hjemmeside under Links kan du booke udstyr og se temperaturen på Vallåsen, antal åbne pister og den aktuelle snedybde på bakkerne.

I højsæsonen i februar har Vallåsen normalt åbent hverdage fra kl. 9.30 og kl. 8 i weekenden. Onsdag, torsdag og fredag får du aftenski til kl. 21. De øvrige hverdage lukker Vallåsen 16.30 og kl. 18 i weekenden. I vinterferien uge 7-8 holder Vallåsen normalt åbent til 18, onsdag til fredag til kl. 21.

Den 1260 meter grønne nedfart er ideel for danskere uden skierfaring. Men husk først at tage et par timer på skiskolen, ellers kommer du ikke helskindet gennem den nederste del, der har en sværhedsgrad svarende til en blå nedfart. Varighed: 2:35 min


4-5 lange nedfarter fra lette til middelsvære

Vallåsen har:
- nogle meget kort børne- og øvebakke (lette)
- en lang grøn nedfart (let)
- et par blå nedfarter
- en rød nedfart med pukkelpist i den ene side (middelsvær).

Ifølge Vallåsen er der fem km nedfarter når man tæller alt med. Flere af nedfarterne krydser dog hinanden og har fælles strækninger, så reelt er der ca. det halve antal km.

Overnatning nær VallåsenTre lange lifte og fire korte

Vallåsen har to stolelifte (den ene er en ekspreslift) og et antal træklifte, som transporterer skiløberne op til toppen. Liftkapaciteten er 7200 personer pr. time. For børnene er der en kort børnelift.

En skiferie på Vallåsen kan ikke sammenlignes med skirejser til Alperne eller Norge, men hvis I ikke har den store erfaring, kan I sagtens bruge en weekend her. Største faldhøjde er 145 meter, og den længste nedfart er som sagt 1.260 meter.

Vallåsen har to stolelifte


Et godt begyndersted

Det, der gør Vallåsen til et ideelt sted for danskere uden særlig skierfaring, er en 1260 meter lang grøn nedfart, hvor man på de første 700-800 meter kan få lidt fart på skiene og øve sin teknik, uden at det på noget tidspunkt bliver "farligt". Nedfarten er genial, hvis det er første gang, man står på ski eller kun har en smule skierfaring. Bakken er også fin for snowboadere.

For enden af nedfarten bliver den mere stejl svarende til en blå nedfart, så du skal ikke tage med liften op uden først at have været et par timer på skiskole, ellers vil du opleve, at de nederste 200-300 meter er for svære. Da vi besøgte bakken, så vi flere uerfarne danskere, som var kommet fint igennem de første 700-800 meter og nu var stoppet op foran det forholdsvis stejle stykke og havde problemer med at komme videre. På videoen herover ses en tur ned ad bakken.

Hvis du har noget skierfaring, er der flere udfordringer på Isaberg, der også har røde nedfarter.

Priser 2017

Du kan købe liftkort (skipass) og leje ski til en halv dag eller en hel uge på Vallåsen - og alt derimellem.

Priseksempler liftkort / skipass:
Liftkort til én dag (gælder ikke aftenski):
* 345 svenske kr. (SEK) for voksen (fra 16 år).
* 295 SEK for junior (7-15 år).
* 110 SEK for barn (0-6 år).

Med forbehold for ændringer.
Se flere priser på Vallåsens egen hjemmeside.

Book ski og skistøvler hjemmefra

Vallåsen udlejer det nyeste inden for carvingski, snowboard og telemark. Du kan reservere og betale dine ski og skistøvler hjemmefra, hvis blot det sker senest kl. 14 dagen inden din ankomst. Så står udstyret klar, når du ankommer til Vallåsen. Benyt Webbokning på Vallåsens egen hjemmeside.

Kø ved skiudlejningen på Vallåsen i Skåne, Sverige
I højsæsonen i uge 7 og 8 og i weekenden kan der være en del kø foran skiudlejningen


Snekanoner

Når temperaturen falder under frysepunktet - normalt i januar og februar - sørger de automatiske snekanoner for et stabilt skiføre.

SE OGSÅ

Flere skibakker i Sydsverige

Langrend

Som noget nyt tilbyder Vallåsen 400 meter langrendsspor, når der er aftenski onsdag, torsdag og fredag kl. 18-21. Hvis du søger længere langrendsspor kan du gå ind på vores side om Langrend i Sverige og under Links tjekke, hvad der findes af langrendsspor ved Vallåsen (søg under Halland - Laholm - Vallåsen).

Sådan kommer du til Vallåsen

Fra Helsingborg kører du ad E4 / A6 mod Gøteborg. Efter Ängelholm drejer du fra mod Våxtorp. Vallåsen ligger ca. 3-5 km syd for Våxtorp, følg skiltene.