Debat


Alle debatter

Skriv nyt indlæg

Loppemarkeder i Sverige

(Svensk: Loppmarknad och loppis i Sverige)

Foto: © sydsverige.dk

Siden er publiceret / opdateret: 30. juni 2017
”Loppis” er det svenske ord for loppemarked. Mange loppemarkeder bliver kun anonceret lokalt – andre kan man finde frem til via nettet. Vi har samlet et udpluk af steder, hvor du kan være heldig at gøre loppefund og finde gamle, spændende ting. Vi skelner ikke skarpt mellem loppemarkeder, loppehaller, antikbutikker og genbrugsbutikker - prøv at se, hvad du kan finde...

Loppemarkeder, genbrugsbutikker, loppehalller mv.

Prøv en af de permanente loppebutikker eller loppehaller, der er specialiseret sig i salg af gamle ting:

Skruv loppis & antik (Småland)
I samme bygning som Skrufs Glasbruk har til huse ligger den 500 kvadratmeter store butik med loppeting og antikviteter. I loppebutikken finder man alt fra lamper, skåle, vaser og glas til gamle almuemøbler, værktøj mv. Udvalget skifter hele tiden.

Annas Kuriosa - gammelt, nyt, antikt og kuriositeter (Småland)
Fem bygninger - i alt 1500 kvadratmeter - med antikviteter, moderne design, almuemøbler, gamle svenske jernkomfurer, lamper og meget, meget andet. Udvalget skifter hele tiden.

Loppmarknad (svensk: loppis) eller kræmmermarked i Sverige
Foto: Jonas Forth, CC BY-ND 2.0


Tyrolens "Jätteloppis" (Småland)
Folkeparken Tyrolen i det sydlige Småland er musik- og kultursted med aner fra 60'erne, og her er ind imellem loppemarked. Næste "Jätteloppis" er 30/7 og 24/9 2017. Besøg artiklen og se linket til Tyrolens egen side.

Östregård Loppis i Moheda (Småland)
Hver søndag fra april til om med september åbner familien Johansson på Östregård deres lader fyldt med loppeting. Her er 1500 kvm fyldt med porcelæn, møbler fra 50'erne-70'erne, almuemøbler, redskaber, tæpper, lamper og meget meget mere. Sortimentet skifter hele tiden. Dørene åbnes kl. 12 for de flere hundrede mennesker, som står i kø til at komme først ind for at gøre et loppefund.

Loppmarknad hos Östregård ved Moheda i Sverige
Östregård i Moheda. Foto: © sydsverige.dk


Emmaus Åkvarn i byen Björkå - www.emmausakvarn.se (Småland)
Midt ude i skoven mellem Åseda og Fagerhult finder man Emmaus Åkvarn loppemarked. En bygning med alt mellem himmel og jord, der er indsamlet fra bl.a. dødsboer og via indsamlingscontainere i Sverige. Overskuddet går til bistandsprojekter i udviklingslande.
Beliggenhed: Øst for Åseda ca. midtvejs mellem Växjö i det sydlige Småland og Oskarshamn i det østlige Småland. Følg skiltene fra vej 37.
Åbningstider: Lør-søn kl. 13-16.

Erikshjälpen - second hand - www.erikshjalpen.se (Sverige)
Erikshjälpen har omkring 50 second hand butikker i hele Sverige. En del af overskuddet går til bistandsarbejde.

Antikviteter


Find antikviteter og antikvariater - www.antikhandlarna.com (Sverige)
Gå på opdagelse på antikhandlarna.com. Prøv fx at google de forskellige antikvitetshandlere og loppemarkeder for at se, om de har egne hjemmesider.

Loppis i Sverige
Foto: Jonas Forth, CC BY-ND 2.0


Find loppemarkeder, auktioner og samlermarkeder

Her kan du finde frem til store som små loppemarkeder – fx loppemarkeder i den lokale sportshal, butikker med second hand og auktionshuse, hvor du måske kan gøre et fund.

Loppemarkedet i Ronneby Brunnspark (Blekinge)
Basar og loppemarked (loppmarknad) hver søndag kl. 9-14 i den smukke Bruunspark midt i Ronneby. Fra april til udgangen af oktober. Læs mere om Ronneby


Find et loppemarked i Sverige - www.loppiskartan.se
På Loppiskartan.se kan du søge efter loppemarkeder, der ligger i nærheden af et bestemt sted - fx alle loppemarkeder der ligger højst 10 km fra Malmø. Du kan vælge at få vist loppemarkeder, auktioner eller second hand m.m.

Loppmarknad (svensk: loppis) eller kræmmermarked i Sverige
Foto: © sydsverige.dk


Markeder


Markeder i Sydsverige
Her finder du en oversigt over nogle af de større loppe-, antik- og samlermarkeder, hvor du kan finde alt fra traditionelle svenske møbler, kludetæpper, vaser, tallerken og nips til antikt legetøj.

Relaterede artikler

Høstmarkeder i Sydsverige
Julemarkeder i Skåne, Småland og Øland