Forsiden > Her

Hund eller kat med til Sverige

Siden er publiceret / opdateret: 15. januar 2014
Regler / toldregler for at tage hunde eller katte med til Sverige på ferie
Foto: © sydsverige.dk

Ikke uden tilladelse

Der er en lang række regler, der skal være overholdt, før man må tage sin kat eller hund med på ferie fra Danmark til Sverige. Og det er ikke noget, man ordner på en dag.

Der kan gå lang tid, før alle procedurer er overholdt, og papirerne er bragt i orden. Når først det er klaret, er det blot at vedligeholde tilladelser m.v.

Dyr med eget pas

Ifølge EU-regler skal din hund eller kat have EU-selskabsdyrepas. For at kunne få EU-selskabsdyrepas skal dyret have id-mærkning med mikrochip (eller tydelig øretatovering hvis hunden eller katten er tatoveret før 3. juli 2011) og have gyldig rabiesvaccination. Desuden skal indførslen meldes til de svenske toldmyndigheder.

Tidligere var det et krav, at hunden eller katten havde fået ormekur og havde en rabiesantistoftest, men disse krav bortfaldt den 1. januar 2012 på grund af ændrede EU-regler.

Den 1. januar 2012 bortfaldt også de særlige regler om trasit. Det betyder, at kæledyr der medbringes til Bornholm via Sverige nu skal leve op til de almindelige indførselsregler til Sverige.

Til Sverige med kæledyr - læs reglerne i deres fulde længde

Læs mere om reglerne på Tullverkets og Jordbruksverkets hjemmesider. Se under Links.