Bro

Denne side er blevet vist 2528 gange

Hej - i september 16 var jeg på Vildmarksvandring Raslången-Halen - hvor vi bl.a. skulle passere en bro over 10 meter vand. Den kunne vi imidlertid ikke finde og brugte alt for lang tid på at gå en omvej. Jeg skal derop igen i april og vil høre om nogen ved om broen er der eller om der bliver bygget en ny?

Svar på indlægget

Hej Jette
Jeg var der i foråret 2016. Det er ikke en bro, måske resterne af en bro. Der er 3 træstammer hen over vandet med nogle tværgående træ imellem og man skal kravle over. Det kan godt lade sig gøre.

Den røde advarselstrekant på googlekortet her http://www.sydsverige.dk/?pageID=167 viser præcist hvor "broen" er. Det bedste er at kigge på kortet med satellitvisning. Der ligger en gård og når man har passeret den skal man gå ca. stik øst gennem skoven for at komme til broen. Der er ingen vej og vi gik for langt ud på en pynt hvor vi heldigvis kunne se "broen".
Hej Simon - det var netop også googlekortet vi gik efter, det var dog ikke en rute der bar præg af særlig meget trafik - men vi fandt aldrig overgangen og måtte til sidst vende om gå tilbage igen.
Har siden jeg skrev indlægget hørt at overgangen skulle være væk og at kommunen har lovet at bygge en ny - men ikke noget om hvornår den skulle være færdig.
Hej Jette, jeg har lige fulgt med i tråden. Vi skal selvfølgelig ha rettet oplysningerne på sitet, hvis passagen er væk, så andre ikke også går forgæves. Ligger der noget info på nettet om, at den er væk, eller har du talt med nogen fra Olofströms kommune? Skriv evt. hvem, så er det lettere for mig at følge op på det og tjekke, hvornår der kommer en ny.
Hej Steen - jeg har det fra en guide fra outsite.org som er der tit - han oplyste at passagen er væk og kommunen har lovet at lave en ny. Men jeg har ikke selv talt med kommunen.
I forrige weekend (lørdag 4. marts 2017) var status flg.:

Der er "rester" efter 2 broer samme sted.
Den ene bro går halvt over fossen (20 m i alt), den østlige del heraf er i lidt halvforfalden stand og den vestlige del er blot en enkelt stamme ført over.
Den anden "bro" er et antal telefonpæle med varierende mellemrum lagt tværs over fossen.

Vi passerede 5 mand over ved at kravle på underbenene hhv. sidde overskrevs på telefonpælene. Med oppakning. Det gav våde bukser og alge-kulør. Man skal passe på nogle få søm i telefonpælene, men ellers er det en løsning som kan gå, men ikke er for små børn - der kræves en vis størrelse og en vis styrke for at kunne passere. Vi havde ikke nogen sikkerhedsline på eller noget overliggerreb, og ville jeg nok medbringe hvis jeg skulle gøre det igen.

Strømmen er vældig stærk, der er i hvert fald 50-70 cm. vand og en vadning vil være farlig.
...det lyder som en udfordring - for det første at finde den og for det andet at komme over... vurderes skal det i hvert fald, da jeg altid har følgeskab af min hund og umiddelbart lyder det som om at han melder pas der...
Men tak for oplysningen 😊
Jeg var en af de 5 som sammen med ovenstående Anders udførte overgangen d. 4. marts 2017.
Det var bestemt en udfordring, og Anders har ret når han siger at det kræver noget fysik. Men samtidig vil jeg sige at den overgang klart var det mest mindeværdige ved weekendens vandretur.
Så selvfølgelig skal man tænke sig om inden man lægger ruten den vej, men hvis man kan klare en lille udfordring vil jeg klart anbefale det.
Her er et billede af passagen. Pælene var meget glatte i regnen, så det kunne ikke lade sig gøre at gå oprejst på dem.
https://www.instagram.com/p/BRa7tmZB13b/?taken-by=yorlt
Tak for det - ved da hvad vi nu står overfor - hunden og jeg 😉
Hej Anders og Hjalte
Jeg har prøvet at finde ud af, hvad der fremover skal ske med de to gamle broer over vandet, og fritidsfolkene i Olofström har sendt det her billede af den anden bro fra efteråret 2016: Stod broen stadig nogenlunde sådan her i marts, dvs. med kun en enkelt stamme i den ene side men ellers rimelig ok?
http://www.sydsverige.dk/media/artikler/bro-vildmarksvandring.jpg
Er der nogen der ved om denne omvej er mulig?
http://i.imgur.com/6DYZFwg.png

Vejen stopper lidt nord for broen, og på satellite-visning kunne det godt se ud som, at der var noget vand:
http://i.imgur.com/YVp8Iuh.png

Tror også det vil være en udfordring at få hunden over de telefonpæle :)
Jeg var deroppe i weekenden og begge broer står som på billederne.
det lyder som et godt sted at vandre. er der mange mennesker er mit spørgsmål
Var der i weekenden. Fantastisk tur - især den "sydlige" del.
Broen er kræver en ok fysik og er ikke for mindre børn. Ellers ingen store udfordringen, men dejligt varieret terræn.
Meget få mennesker her sidst i april, men dog en lille smule rift om shelters, så medbring en alternativ soveløsning...
For lige selv at besvare mit tidligere spørgsmål ift. omvej rundt om "broen", fandt vi en lidt længere gåtur ved at tage skåne leden lidt længere under og vest for Filkesboda (bare følg skåne lede - der er kort i løbet af turen).

Vi havde en lille hun med, så vi turde ikke tage chancen...

Her er et CIRCA kort jeg bare har tegnet efter hukommelse. Der er et virkelig dejligt shelter ca. ved stjernen :)
http://i.imgur.com/RmBo1pW.png

Igen, bare følg skåne leden, og når man kommer op over søen (ved den røde pin) skal man så gå væk fra skåne leden, og følge vejen ned til efter "broen", hvor man rammer den "rigtige" rute igen. Den alternative rute har også nogle små stop med kort langs vejen, men ellers er der stier på google maps. Man kommer gennem et ret dejligt område med en masse åer, søer og fiskere.

FYI: der er ikke noget rent drikke vand i løbet af turen. Der er et par vandpumper, men ligesom søvandet skal det koges, før det kan drikkes. Et vandfilter ville have været rigtig fedt!
Andy, hvor mange kilometer ekstra skal man regne med hvis man følger din rute?

På forhånd tak.
Hej

Kan man gå ruten på to dage med en overnatning? Det er vores første vandretur, så vi ved ikke rigtig, hvad det er realistisk at gå pr. dag:)
Er der noget nyt om status på broen? Har hørt, at der skulle komme en ny bro i år.
Vi har lige været deroppe i weekenden 4-6/8-2017. Der er stadig de gamle broer. Men det var egentlig nemmere at komme over end først antaget. Vi tog den første bro/dæmning. Jeg kan fanges på Gefionvej@hotmail.com hvis man vil have lidt billeder af vores overgang. Men som sagt før, så kan man ikke have børn med over. Og man vil få våde fødder hvis man ikke har fodtøjet iorden. Vi tog den med oppakning på ryggen.
Tak. Jeg var der oppe for 3 måneder siden og der var den i samme stand. Nu skal jeg have en par uøvede vandrer med og så tør jeg ikke tage chancen. Jeg går udenom - selv om det er lidt kedeligt.
Måske skulle jeg skrive til kommunen og høre om fremtidsudsigterne.
Hej Michael, Olofström kommune siger, at de ikke er ansvarlige for broen / resterne af broerne. Området ejes af Sydkraft Hydropower og de vil fjerne broen, men de har ikke besluttet hvornår. Det lidt uklart, hvad det handler om, noget med dæmningen som skal fjernes... Jeg vil prøve at finde ud af det.
Super - tak

Svar på indlægget