Astrid Lindgrens Verden

(Svensk: Astrid Lindgrens Värld)

Oplev Pippi og de andre figurer fra Astrid Lindgrens bøger. Foto: Örjan Karlsson

Siden er publiceret / opdateret: 6. januar 2016
Maksimér
Kort over sydsverige
Åbningstider
Åbningstider 2016:
20/5-16/6: Dagligt 10-17.
17/6-28/8: Dagligt 10-18.

Weekendåbent i september: fre-søn 10-17, hvor børnene bl.a. kan møde Pippi og hendes venner og Emil med sin familie.

Desuden åbent 5/9-8/9, 12/9-15/9 & 19/9-22/9 kl. 10-15, hvor der er gratis entré: Børnene kan lege i parken, men der er ingen aktiviteter.

Efterårsåbent 29/10 - 6/11 kl. 10-17.
Aftenåbent 3/11 - 4/11 kl- 10-19.
AdresseAdresse Adresse
Astrid Lindgrens Värld
Fabriksgatan
598 85 Vimmerby
Sverige
GPSGPS GPS
Latitude : 57.6736
Longitude : 15.8436
(WGS84: Decimal)
Indstil din GPS
Vejret Vejret

Vädret Vimmerby

Eventyrpark for de 4-8 årige

Astrid Lindgrens Verden i Vimmerby i Småland er en eventyrpark, hvor børnene kan opleve teater med figurerne fra den berømte børnebogsforfatters bøger. Efter forestillingerne kan børnene selv lege med skuespillerne der spille Pippi, Ronja, Karlsson og de andre figurer, og børnene kan træde ind i miljøerne fra bøgerne.

Miljøerne fra bøgerne

Astrid Lindgrens Verden er opbygget med miljøerne fra Villa Villekulla, Bullerbyen, Katthult, Mattisborgen, Junibakken, osv. Mange af husene er bygget i en tredjedel af naturlig størrelse, så de er overskuelige for mindre børn, når de løber ind for at udforske dem.

Fra midten af maj til slutningen af august er parken et levende teater, hvor børnene kan møde politibetjentene Kling og Klang, Pippi Langstrømpe, Prusseluskan, Emil, Ronja Røverdatter, Karlsson på taget, Mattis og alle de andre personer fra Astrid Lindgrens univers.

Teater på Astrid Lindgrens Värld (på svensk). Varighed 13:00 min. Fra YouTube


Scener og gadeteater

Det hele er iscenesat af aktører og skuespillere, som lever sig ind i rollerne. På de mange scener kan børnene i højsæsonen opleve 60 af figurerne fra bøgerne med forskellige kortere stykker. Desuden kan figurerne opleves i gadeteaterstil - med publikum på armslængde - når de improviserer sig gennem underholdningen. De mindste af børnene kan se frem til det meget populære dukketeater.

Den 300 kvm store teaterscene Mattisborgen i tre etager kan slå revner, har vægge der sænkes ned i jorden og mange andre effekter – al sammen for at gøre fortællingen om Ronja Røverdatter så realistisk som mulig. Som i resten af dette Pippiland er det teateret med skuespillerne på scener eller i gaderne, der er den bærende idé. Astrid Lindgrens Verden er ikke en traditionel forlystelsespark, hvor man kan prøve ting eller få turpas, derfor er målgruppen også snarere de 4-8 årige end lidt ældre børn.

Ud over teaterstykkerne med episoder fra bøgerne kan I høre sange og viser, som Astrid Lindgren har skrevet tekst til.

Overnatning

I og omkring Vimmerby findes et meget stort udbud af sommerhuse, hoteller, bed and breakfast, camping mv. Kig i oversigten herunder med link til overnatningsider på sydsverige.dk:

Overnatning nær Astrid Lindgrens VerdenProgram 2016

I forsæsonen 20/5 - 16/6 er der et lille teaterprogram, og ca. 25 figurer er i parken. Der er normalt få besøgende, især mandag – torsdag. Der er normalt ingen køer i butikker og restaurant, og det er nemmere at se forestillingerne.

I højsæsonen 17/6 - 28/8 er der stort teaterprogram, og alle ca. 60 figurer er i parken. I perioden ca. 28/6 - 14/8 er der normalt mange besøgende i parken, og der er risiko for køer. I juni og anden halvdel af august er der normalt færre besøgende, især mandag - torsdag er det nemmere at se de optrædende, og der er normalt ingen køer.

Fra 29/10 til 6/11 kan man opleve det årlige høstmarked og hvor Pippi, Rasmus og Paradis-Oskar vil være til stede i parken.

SE OGSÅ

Pippi Langstrømpe - sådan blev Pippi til

Aftenteater i Astrid Lindgrens Verden i Vimmerby
Foto: Astrid Lindgrens Värld, CC BY 3.


Priser 2016

Priser pr. person for henholdsvis en dag og to dage:

Forsæson 20/5-16/6
Alder 0-2 år: Gratis / Gratis.
Alder 3-14 år: 185 SEK / 260 SEK.
Alder 15-65 år: 260 SEK / 360 SEK.
Alder over 65 år: 155 SEK / 215 SEK.

Højsæson 17/6-28/8
Alder 0-2 år: Gratis / Gratis.
Alder 3-14 år: 290 SEK / 410 SEK.
Alder 15-65 år: 400 SEK / 565 SEK.
Alder over 65 år: 240 SEK / 335 SEK.

Med forbehold for ændringer.
Øvrige priser: Se Astrid Lindgren Verdens egen hjemmeside.

Astrid Lindgrens Värld
Foto: Astrid Lindgrens Värld


Praktisk information

I kan leje en trækvogn til børnene. Rundt om i eventyrparken er der legeområder, grillpladser med trækul og tændvædske, hvor man kan grille sin medbragte mad, picnicsteder, salg af mad og kaffe, toiletter. Tag badetøj med til børnene, så de kan pjaske med vand ved springvandet på legepladsen og de små kunstige søer.

Det er muligt at opleve det meste på en enkelt dag, men Astrid Lindgrens Verden anbefaler, at besøget fordeles over to dage, hvis man skal opleve det hele.

Tog København - Vimmerby

Der er tog fra København H til Vimmerby, dog med skift undervejs.

Astrid Lindgrens Verden i Vimmerby
Foto: Astrid Lindgrens Värld


Udstilling om Astrid Lindgrens liv og virke

Mange af Astrid Lindgrens bøger tager udgangspunkt i mennesker og steder fra hendes barndomsegn Vimmerby.

Ca. en km nord for Vimmerbys centrum ligger Astrid Lindgrens barndomshjem, gården Näs på Prästgårdsgatan 24. Gården er åben for turister hele året.

En nybygget pavillon ved barndomshjemmet udgør det nye kulturcenter "Astrid Lindgrens Näs", der bl.a. viser den store udstilling "Hela världens Astrid Lindgren" om den berømte forfatters liv og bøger.

I Astrid Lindgrens fodspor

Hvis børnene er for store til Astrid Lindgrens Verden, kan I tage på udflugt i omegnen af Vimmerby og opleve de "ægte" Astrid Lindgren miljøer.

I kan også besøge de landsbyer, hvor Alle vi børn i Bullerby og Emil fra Lønnerberg-filmene blev optaget. Ca. 15 km sydvest for Vimmerby ligger Sevedstorp, som lagde miljø til Bullerby-filmene. Følg vej 33 mod Eksjö. I Pelarna drejes til venstre mod Sevedstorp.

Hvis man i stedet fortsætter ad vej 33 og drejer th. mod Rumskulla lige før Mariannelund, kommer man til Katthult, hvor Emil-filmene blev optaget. En tur på ca. 25 km fra Vimmerby.

Pippiland: På de otte scener kan I opleve figurerne fra Astrid Lindgrens bøger
På de mange scener i Astrid Lindgrens Verden kan børnene opleve 60 af figurerne fra bøgerne med forskellige kortere stykker. Desuden kan I opleve figurerne i gadeteaterstil - med publikum på armslængde. Foto: Astrid Lindgrens Värld