Astrid Lindgrens Verden

(Svensk: Astrid Lindgrens Värld)

Siden er publiceret / opdateret: 25. august 2014
Maksimér
Kort over sydsverige
Åbningstider
Åbningstider 2014:
16/5-5/6: Dagligt 10-17.
6/6-31/8: Dagligt 10-18.

Weekendåbent i september: fre-søn 10-17.

Man-tors i perioden 1/9 - 25/9 kl. 10-15: Børnene kan besøge miljøerne i parken, men der er intet teaterprogram kun i weekenderne.

Smålandsk høst- og håndværksmarked 25/10 - 2/11 kl. 10-17.
AdresseAdresse Adresse
Astrid Lindgrens Värld
Fabriksgatan
598 85 Vimmerby
Sverige
GPSGPS GPS
Latitude : 57.6736
Longitude : 15.8436
(WGS84: Decimal)
Indstil din GPS
Vejret Vejret

Vädret Vimmerby

Pippiland: På de otte scener kan I opleve figurerne fra Astrid Lindgrens bøger
På de mange scener kan børnene opleve 60 af figurerne fra bøgerne med forskellige kortere stykker. Desuden kan I opleve figurerne i gadeteaterstil - med publikum på armslængde. Foto: Astrid Lindgrens Värld


Eventyrpark for de 4-8 årige

Astrid Lindgrens Verden i Vimmerby, Småland er en eventyrpark, hvor børnene kan opleve en række af miljøerne og møde figurerne fra den berømte børnebogsforfatters bøger. Mange af husene er bygget i en tredjedel af naturlig størrelse, så de er overskuelige for mindre børn, når de løber ind for at udforske dem.

Miljøerne fra bøgerne

Astrid Lindgrens Verden er opbygget med miljøerne fra Villa Villekulla, Bullerbyen, Katthult, Mattisborgen, Junibakken, osv.

Fra midten af maj til slutningen af august er parken et levende teater, hvor børnene kan møde politibetjentene Kling og Klang, Pippi Langstrømpe, Prusseluskan, Emil, Ronja Røverdatter, Karlsson på taget, Mattis og alle de andre personer fra Astrid Lindgrens univers.

Oplev figurerne fra Astrid Lindgrens bøger
Foto: Astrid Lindgrens Värld

Scener og gadeteater

Det hele er iscenesat af aktører og skuespillere, som lever sig ind i rollerne. På de mange scener kan børnene i højsæsonen opleve 60 af figurerne fra bøgerne med forskellige kortere stykker. Desuden kan figurerne opleves i gadeteaterstil - med publikum på armslængde - når de improviserer sig gennem underholdningen. De mindste af børnene kan se frem til det meget populære dukketeater.

Den 300 m² store teaterscene Mattisborgen i tre etager kan slå revner, har vægge der sænkes ned i jorden og mange andre effekter – al sammen for at gøre fortællingen om Ronja Røverdatter så realistisk som mulig. Som i resten af dette Pippiland er det teateret med skuespillerne på scener eller i gaderne, der er den bærende idé. Astrid Lindgrens Verden er ikke en traditionel forlystelsespark, hvor man kan prøve ting eller få turpas, derfor er målgruppen også snarere de 4-8 årige end lidt ældre børn.

Ud over teaterstykkerne med episoder fra bøgerne kan I høre sange og viser, som Astrid Lindgren har skrevet tekst til.

Astrid Lindgrens Värld
Foto: Astrid Lindgrens Värld

Program 2014

I forsæsonen 16/5 - 5/6 er der et lille teaterprogram, og ca. 15 figurer er i parken. Der er normalt få besøgende, især mandag – torsdag. Der er normalt ingen køer, og det er nemmere at se.

I højsæsonen 6/6 - 31/8 er der stort teaterprogram, og alle ca. 60 figurer er i parken. I perioden ca. 28/6 - 14/8 er der normalt mange besøgende i parken, og der er risiko for køer. I perioden ca. 5/6 - 27/6 og 15/8 - 26/8 er der normalt færre besøgende, især mandag - torsdag er det nemmere at se, og der er normalt ingen køer.

I efterårsferien 11/10-14/10 kan man opleve Pippi Langstrømpe. Der vil blive spillet teater, improviseret med børnene i gadeteaterstil, mv. Parkens restaurant og café har åbent.

Priser 2014

Familie (to voksne og op til tre børn):
Forsæson: 840 SEK pr. dag (1150 SEK for to dage).
Højsæson: 1295 SEK pr. dag (1795 SEK for to dage).

Singlefamilie (en voksne og op til tre børn):
Forsæson: 590 SEK pr. dag (795 SEK for to dage).
Højsæson: 895 SEK pr. dag (1235 SEK for to dage).

Med forbehold for ændringer.
Øvrige priser: Se Astrid Lindgren Verdens egen hjemmeside.

Praktisk information

I kan leje en trækvogn til børnene. Rundt om i eventyrparken er der legeområder, grillpladser med trækul og tændvædske, hvor man kan grille sin medbragte mad, picnicsteder, salg af mad og kaffe, toiletter. Tag badetøj med til børnene, så de kan pjaske med vand ved springvandet på legepladsen og de små kunstige søer.

Det er muligt at opleve det meste på en enkelt dag, men Astrid Lindgrens Verden anbefaler, at besøget fordeles over to dage, hvis man skal opleve det hele.

Overnatning

I og omkring Vimmerby findes et meget stort udbud af sommerhuse, hoteller, bed and breakfast, camping mv. Kig i oversigten herunder med link overnatningsider på sydsverige.dk:

Overnatning i nærheden af Astrid Lindgrens VerdenTog København - Vimmerby

Der er tog fra København H til Vimmerby, dog med skift undervejs. Se Links.

Udstilling om Astrid Lindgrens liv og virke

Mange af Astrid Lindgrens bøger tager udgangspunkt i mennesker og steder fra hendes barndomsegn Vimmerby.

Ca. en km nord for Vimmerbys centrum ligger Astrid Lindgrens barndomshjem, gården Näs på Prästgårdsgatan 24. Gården er åben for turister hele året.

I 2007 åbnede kulturcenteret "Astrid Lindgrens Näs" ved barndomshjemmet i Vimmerby. Her kan man se udstillingen ”Hela världens Astrid Lindgren” og få et nærmere indblik i den kendte forfatters liv og bøger.

Astrid Lindgrens Verden i Vimmerby
Foto: Astrid Lindgrens Värld


I Astrid Lindgrens fodspor

Hvis børnene er for store til Astrid Lindgrens Verden, kan I tage på udflugt i omegnen af Vimmerby og opleve de "ægte" Astrid Lindgren miljøer.

I kan også besøge de landsbyer, hvor Alle vi børn i Bullerby og Emil fra Lønnerberg-filmene blev optaget. Ca. 15 km sydvest for Vimmerby ligger Sevedstorp, som lagde miljø til Bullerby-filmene. Følg vej 33 mod Eksjö. I Pelarna drejes til venstre mod Sevedstorp.

Hvis man i stedet fortsætter ad vej 33 og drejer th. mod Rumskulla lige før Mariannelund, kommer man til Katthult, hvor Emil-filmene blev optaget. En tur på ca. 25 km fra Vimmerby.