Debat


Alle debatter

Skriv nyt indlæg

Tärnö

Foto: Blekinge Turism

Siden er publiceret / opdateret: 4. september 2017
Maksimér
Kort over sydsverige
GPSGPS GPS
Latitude : 56.1164
Longitude : 14.9726
(WGS84: Decimal)
Indstil din GPS

Ø i den ydre skærgård

Den én kvadratkilometer store Tärnö er den største ø i skærgården ved Karlshamn. Tärnö er beliggende i den ydre skærgård omkring seks km sydøst for Karlshamn. Omkring en fjerdedel af øen er naturreservat.

Et gammelt fiskerleje

Tärnö var før i tiden befolket af fiskere og småbønder. I dag har øen omkring 65 huse, og de fleste af øens gamle fiskerhuse anvendes nu som sommerhuse. Om sommeren er øen et populært udflugtsmål.

Flot udsigt over skærgården

Tärnö har en smuk natur og en spændende kulturhistorie. Øen har været befolket siden 1500-tallet, og har også spor fra oldtiden. I 1862 blev der midt på øen fundet en sølvskat fra vikingetiden. Mønterne er dateret til 900-tallet.

Oppe fra Drakaberget ved fyret fra 1910 (øens sydspids) har man fin udsigt over skærgården. Størstedelen af den sydlige odde er naturreservat.

Overnat i den tidligere lærerbolig

Lej en af de to lejligheder i den tidligere lærerbolig, eller lej en hytte på 10 kvm lige ved havnen. Ferieboligerne udlejes gennem turistbureauet i Karlshamn, se Ferieboliger på skærgårdsøen Tärnö ved Karlshamn.

Transport til og fra Tärnö

Blekingetrafikens både mellem Karlshamn (fra skærgårdsterminalen) og Tärnö og Tjärö) sejler hele året. Bådene lægger til i en lille vig på Tärnös nordvestlige side. Her ligger øens eneste butik ”Laxboden” med dagligvarer.

Overnatning på eller nær Tärnö