Debat


Debat om Skiferie

Skriv nyt indlæg - Alle debatter

Isaberg

(Svensk: Skidsemester i Isaberg)

Foto: Isaberg

Siden er publiceret / opdateret: 11. februar 2017
Maksimér
Kort over sydsverige
AdresseAdresse Adresse
Isaberg
Isabergsgatan
330 27 Hestra
Sverige
GPSGPS GPS
Latitude : 57.435
Longitude : 13.6092
(WGS84: Decimal)
Indstil din GPS

70 cm sne på pisterne

Isaberg åbnede skisæsonen lørdag 7. januar, og her den 11. februar er 8 ud af 10 pister åbne, og snedybden på bakken er 70 cm. Normalt er der sne på Isaberg til begyndelsen af marts. Vejret skiftet let mellem frost og tøvejr, så tjek Isabergs webcam og skivejr, inden du kører hjemmefra. Se snedybde, antal åbne pister og temperatur på Isabergs egen hjemmeside under Links.

Åbningstider 2017

Åbningstider, forudsat at der er frost og sne:
Hverdage 9-16.
Aften torsdag, t.o.m. uge 10 (ej helligdag): 17.30-21.30.
Aften fredag (ej helligdag): 17.30-21.30.
Lørdag, søndag, helligdag: 9-17.

Vinterferie, uge 7 og 8: Mandag, tirsdag og onsdag 9-18. Torsdag og fredag 9-21. Lørdag og søndag 9-17.

På Isaberg med Thomas Uhrskov. Video: Varighed 5:16 min. Fra YouTube


10 nedfarter, i alt 6 km

Med i alt 10 pister eller nedfarter for såvel begyndere som øvede skiløbere er Isaberg det største skisportssted i det sydlige Sverige. Isaberg har i alt seks km nedfarter, hvis man tæller alt med, også strækninger der indgår i forskellige pister og derfor tælles med to gange. Reelt er der nok ca. tre km forskellige nedfarter. Den længste nedfart er 1000 meter. Største faldhøjde i skiområdet er omkring 150 meter.

Isaberg byder også i denne sæson på nyheder, bl.a. et helt nyt børneområde med 70 meter rullebånd til de mindste.

Overnatning nær IsabergGrøn, blå, rød og sort nedfart

Ifølge Isaberg er der tre grønne (meget lette) nedfarter, men reelt er der kun to, og det er den korte øvebakke og børnebakken. Den tredje grønne nedfart ligger i forlængelse af en rød (middelsvær) nedfart. Du skal altså først igennem den røde nedfart, inden du kommer ud på den grønne.

Hvis det er første gang, du skal stå på slalomski, bør du overveje at tage til Vallåsen, hvor der er en rigtig god begynderbakke.

Ud over de to grønne nedfarter har Isaberg:
- en blå nedfart (forholdsvis let)
- fire røde nedfarter (middelsvære)
- en sort nedfart (svær)

Isaberg har seks lifte, bl.a. en 6-stols ekspreslift op til toppen af Isaberg, hvor man kan tage den sorte pist og røde familiebakke. Isaberg har desuden en god børnebakke.

Snowboarderne på Isaberg deres eget område med hopbakker. Alle bakker har belysning til aftenskiløb. Isaberg har nye snekanoner som kan sikre store mængder sne så snart temperaturen kommer nogle grader under frysepunktet.

Isaberg har en familievenlig blå nedfart
Den blå nedfart er ideel til børnefamilier og let øvede. Foto: © sydsverige.dk


Skishop og varmestue

Skishoppen er blevet udbygget til tredobbelt størrelse inden for de senere år, så her finder du det udstyr, du skal bruge. Isaberg har cafeteria, men man kan også spise egen medbragte mad i varmestuen, der har plads til ca. 125 mennesker.

Skiskole og skiudlejning

Isaberg har skiskole, hvor professionelle skilærere kan lære dig at køre slalom. Desuden kan du leje ski og skiudstyr i skishoppen.

Hvis du vil undgå at stå i kø i skishoppen, kan du benytte den lille skiudlejning "Hestra Skiduthyrning" nede i byen (Mogatan 22 i Hestra). Priserne er normalt de samme som hos skiudlejningen på Isaberg, men du får hurtig og personlig betjening af personalet, som både taler svensk og dansk. Mogatan 22 ligger nogle få hundrede meter fra opkørslen til selve skibakken, følg skiltene. Se linket til Hestra Skiuthyrning i linkboksen.

Skiferie i Isaberg
Fra toppen af Isaberg-bakken kan man vælge mellem en sort og en rød (billedet) nedfart. Foto: © sydsverige.dk


Her finder du Isaberg

Isaberg ligger ved byen Hestra i det vestlige Småland. Afstanden fra Helsingborg er 190 km, og der er ca. 240 km fra København via Helsingør-Helsingborg.

Priser 2017

Du kan købe liftkort (skipass) og leje ski til en halv dag eller en hel uge - og alt derimellem.

Priseksempler:
Liftkort til én dag (gælder ikke aftenski):
* 320 svenske kr. (SEK) for voksen.
* 275 SEK for junior (født 2002-2010).
* 100 SEK for barn født 2011 eller senere.

Leje af standard slalomski, skistøvler og stave for én dag:
* Fra 290 SEK for voksen.
* 230 SEK for junior.
* 150 SEK for barn (desuden hjelm med i prisen).

Med forbehold for ændringer.

SE OGSÅ

Flere skibakker i Sydsverige

Ideelt sted til weekendski

En lille skiferie på Isaberg kan ikke sammenlignes med for eksempel en skirejse til Alperne, men det er et fint sted at starte med at stå på ski, hvis du ikke har den store rutine, eller hvis du har brug for at varme op i en weekend, inden den store skitur til Norge eller Alperne.

Populært skisportssted blandt danskere

Hvert år bliver løjperne ved Isaberg besøgt af omkring 120.000 mennesker, heraf 80.000 danskere. Midt på sæsonen omkring vinterferien uge 7 og 8 kan der godt være mange mennesker, og løjperne er til at overskue. Men Isaberg kan absolut anbefales, hvis du har 1-2 dage eller en weekend og ikke vil bruge en formue på en skiferie.

Langrend

Du kan også nyde naturen på en af de præparerede løjper til langrend. Ved Isaberg bliver der lavet præparerede spor, når der er tilstrækkelig med natursne i terrænnet.

Isabergtoppen
Isabergtoppen. Foto: Isaberg, Hestra