Langrend i Sverige

(Svensk: Längdskidåkning i Sverige)

Langrend i Sverige

Foto: Tuana Aziz, CC BY 3.0

Siden er publiceret / opdateret: 30. oktober 2017

Find langrendsspor i det sydlige Sverige

I Sverige er langrend en folkeidræt, og om vinteren er der masser af langrendsspor overalt i landet. Nogle skispor er præparerede, andre kan du selv være med at at lave. Husk at Allemandsretten betyder, at man må løbe på langrendsski stort set overalt i skov og på mark i Sverige.

Langrend ved Karlsnäsgården Friluftscenter og Vandrehjem

Vandrehjemmet i Blekinge tilbyder overnatning, gode langrendsspor lige uden for døren og en skishop, hvor du kan leje langrendsski.
Se Karlsnäsgården Friluftscenter og Vandrehjem.

Du kan også benytte langrendssporene ved de populære alpin-bakker i Sydsverige:

Langrend ved Isaberg - det nordlige Småland

Isaberg er mest kendt for sine slalombakker, men der bliver præpareret langrendsspor, når der er tilstrækkelig med sne i terrænet. Kontakt Isaberg for at få info om beliggenhed, se Skiferie i Isaberg.

Langrend ved Ulricehamn - det nordlige Småland

Ulricehamn ligger i et kuperet terræn i det smålandske højland og er velegnet til langrend. Ved Lassalyckans idrotts- och friluftsområde øst for centrum, omkring seks km fra skipisterne nord for Ulricehamn, findes præparerede løjper i forskellige sværhedsgrader henvendt til både eliteløbere og motionister. Og der er snekanoner på dele af løjperne.
Se Ulricehamn Skicenter.

Ulricehamn har i de seneste år arbejdet på at udvikle deres langrendsområde. I 2011 udpegede Vasaloppet (Vasaløbet) Ulricehamn til at være officielt Vasaloppet Center, det første officielle center i det sydlige Sverige. Med titlen følger øgede aktiviteter omkring træning, test og langrendsskoler. Skianlægget har 3,5 km belyste spor af international klasse, og sporene med kunstsne suppleres af forskellige spor med natursne (hvis muligt) på 5-15 km.

Langrend ved Mullsjö - det nordlige Småland

Området omkring skibakken Mullsjö Alpin byder på flere langrendsspor. Når der er tilstrækkelig med natursne i området, præpareres et par korte spor til langrend, normalt på fem og 10 km. Sporene ligger ved Mullsjö Alpin. Hvis du er i tvivl om sporene er åbne, kan du altid sende en mail til folkene på Mullsjö Alpin. Andre spor ligger lige ved Mullsjö by.
Læs mere om langrend ved Mullsjö Alpin.

Langrend i Åkulla øst for Varberg - Halland

Åkulla ca. 15 km øst for Varberg er kendt for sine bøgeskove, mange søer og over 60 km vandrestier. Om vinteren er Åkulla også kendt for sine landrendsspor, op til ca. tre km i alt, med kunstsne, dvs. sne fra snekanoner. Langrendssporene kan benyttes mod betaling. Beliggenhed: Kør til Åkulla Friluftsgård syd for Yasjön, ca. 15 km øst for Varberg. Læs mere under Links.

SE OGSÅ

Alpin skibakker i Sydsverige

Find langrendsspor i Sverige

Find flere svenske langrendsspor og langrendsløjper under Links.