Skånes Dyrepark

(Svensk: Skånes Djurpark Höör)

Siden er publiceret / opdateret: 7. januar 2015
Maksimér
Kort over sydsverige
Åbningstider
Åbningstider 2015:
28/3 - 1/11.
AdresseAdresse Adresse
Skånes Djurpark
Jularp 150
Höör
Sverige
GPSGPS GPS
Latitude : 55.9638
Longitude : 13.536
(WGS84: Decimal)
Indstil din GPS
Vejret Vejret

Vädret Höör

Rensdyr i Skånes Dyrepark
Foto: skane.com © Jens C Hilner


Beliggenhed

Skånes Dyrepark ligger tre km nord for Höör.

Dyrepark med nordiske dyr

Skånes Dyrepark er et stort indhegnet område på 100 hektar, hvor man kan opleve flere hundrede nordiske dyr fordelt på ca. 75 arter. Her er både vilde dyr som bjørn og los samt tamdyr i form af gamle nordiske landracer af svin, får, geder mv.

Dyrene vandrer frit omkring i store indhegnede områder. Her er elge, vildsvin, rensdyr, moskusokser, storke, traner og mange andre dyr.

Børnesjov i Skånes Dyrepark
Foto: skane.com © Anna Kallberg


Skånes Dyrepark er Nordens største dyrepark eller Zoo med nordiske dyr og indgår i det europæiske samarbejde for at bevare truede dyrearter. Dyreparken ligger i et skovområde, som giver en følelse af at opleve dyrene i deres naturlige miljø i modsætning til mere traditionelle zoologiske haver.

Seks km stisystem

Færdslen i Skånes dyrepark foregår til fods. Der er anlagt stier, som også kan bruges til barnevogne. Ved indgangen kan man leje en trækvogn til de mindre børn. Hovedstien rundt i parken er ca. tre km lang, og ca. det dobbelte hvis man vælger også at følge de mindre stier. Der er skilte med oplysninger om de enkelte dyr. Det er ikke tilladt at medbring hund i Skånes Dyrepark.

Overnatning nær Skånes DyreparkMinizoo og vandland

Rundt om i dyreparken findes grillpladser. Ved indgangen ligger et caféteria. Her er desuden et minizoo med geder, kaniner, høns, marsvin mv. Arter og antallet af dyr kan variere i løbet af året. I parken findes desuden to 70 meter lange vandrutschebaner (koster ekstra - indgår ikke i entréen til parken). Vandrutschebanerne er kun åbent om sommeren.

I løbet af sæsonen er der forskellige særarrangementer i dyreparken, se dyreparkens egen hjemmeside under Links.