Lystfiskeri i Immeln

Medefiskeri i Immeln

Medefiskeri i Immeln. Foto: skane.com © sydpol.com

Siden er publiceret / opdateret: 3. november 2017
Maksimér
Kort over sydsverige
GPSGPS GPS
Latitude : 56.2659
Longitude : 14.3251
(WGS84: Decimal)
Indstil din GPS

Fakta om søen

Med sine 24 kvadratkilometer er Immeln den tredje største sø i Skåne. Immeln rummer 365 småøer og holme og har en gennemsnitlige vanddybde på 7,2 meter og en max-dybde på 28 meter. Søen er næringsfattig og dermed klarvandet.

Fiskearter

Man kan bl.a. fiske efter aborre, brasen, gedde, ørred, alm. helt, skalle og suder. Især geddefiskeriet er godt i søen. Da ålebestanden er truet, er det i dag forbudt at fange ål i Immeln.

Fiskemetoder

Flue, spinder, medefiskeri og isfiskeri. Fisker du efter aborre, bør du anvende spinder i perioden juni-oktober.

Kristianstad Sverigeserien - Topo50 - blad 6. Målestok 1:50.000
Kristianstad
Sverigeserien
Topo50 - blad 6

Køb kort over Immeln og omegn

Kristianstad Sverigeserien - Topo50 - blad 6 i målestok 1:50.000 dækker hele Immeln og størstedelen af Nordøstskåne. Kortet dækker også bl.a. Oppmannasjön og Ivösjön. Du kan købe kortet i vores webshop.

Båd

Det meste af Immeln er omgivet af skov, derfor er det svært at fiske fra bredden. Hvis du vil have noget ud af din fisketur, bør du derfor leje båd eller kano. Lej for eksempel båden eller kanoen på Immelns Kanocenter eller på kanocentralen i Olofström, se Kanoudlejning i Sverige. Du kan også leje båd hos "Immelns Fiskevårdsområde", se under Links.

Ved søbredden findes flere overnatningspladser med vindskjul / shelters og bålpladser, hvor du evt. kan overnatte. Læs mere på siden om Kano på Immeln-Halen.

Fiskekort

Børn op til 15 år fisker gratis. Alle over 15 år skal have fiskekort for at fiske i søen. Et endagskort koster 50 SEK og 100 SEK for et ugekort. Du kan fx købe fiskekortet i den lokale ICA, Konsum eller Statoli, hos Immelns Kanocenter, på det lokale turistbureau eller online, se Links.

Overnatning nær Immeln. Afstande fra søens centrumRelaterede artikler

Lystfiskeri i Ivösjön, Skånes smukkeste sø