Lystfiskeri i Ivösjön

Ivösjön er især kendt for sin gode bestand af gedder

Foto: skane.com © Kristian Nilsson

Siden er publiceret / opdateret: 8. september 2017
Maksimér
Kort over sydsverige
GPSGPS GPS
Latitude : 56.1111
Longitude : 14.4283
(WGS84: Decimal)
Indstil din GPS

Skånes smukkeste sø

Ivösjön nordøst for Kristianstad er Skånes største, dybeste og nok også smukkeste sø med mange øer, holme og vige. Søen er omgivet af skovklædte bakker og højdedrag med Snäckestad nord for søen som det højeste punkt, 159 meter over havet.

Den 54 kvadratkilometer store sø har en gennemsnitlig dybde på ca. 11 meter og er 50 meter på det dybeste sted. Ivösjön er næringsfattig, og vandet er forholdsvis klart.Sø med velvoksne gedder

Ivösjön er især kendt for sin gode bestand af gedder over 10 kg og velvoksne aborrer. Om efteråret, i september-oktober-november, begynder gedderne at begive sig ind mod kysten, hvor der er masser af småfisk, og efterårsmånederne kan byde på fint geddefiskeri (mindstemål 45 cm). Ud over gedde kan man fange sandart (mindstemål 45 cm), aborre, knude, suder, brasen, ørred (mindstemål 50 cm), m.fl. Sandarter holder normalt til på det dybe vand om sommeren, men i Ivösjön er de bedste fangststeder efter Sandart på omkring 10 meter vand. I visse områder af søen gælder fiskeforbud, eller det er forbudt at fiske om natten.

Udsigt over Ivösjön
Ivösjön er Skånes største, dybeste og nok også smukkeste sø. Foto: © sydsverige.dk


25 fiskearter

Det er ikke kun gedde, aborre og sandard, du kan være heldig at fange. Der er registreret 25 fiskearter i Ivösjön, som gør den til Sveriges artrigeste sø. Den største fisk, som er fanget i Ivösjön, er en 3,1 meter lang malle på 128 kg.

Terrängkartan 510. Målestok 1:50.000
510 Sölvesborg
Terrängkartan

Køb kort over Ivösjön og omegn

Terrängkartan 510 i målestok 1:50.000 dækker Ivösjön, Oppmannasjön og størstedelen af Immeln. Du kan købe kortet i vores webshop.

Fiskemetoder

Flue, spinder, medefiskeri, isfiskeri og trolling.

Båd

Det er tilladt at benytte egen båd. Du kan fx leje båd på Bromölla camping ved den sydlige del af Ivösjön.

Fiskekort

Som for langt de fleste sydsvenske søer skal du også købe fiskekort, for at fiske i Ivösjön. Pris 50 svenske kr. for en dag (2017). Du kan købe det via mobilen på fiskekort.se, se under Links.

SE OGSÅ

Geddefiskeri i de sydsvenske søer