Debat


Alle debatter

Skriv nyt indlæg

Utvandrarleden

Denne side er blevet vist 3809 gange

I en relativ sen alder (62 år), er jeg blevet interesseret i at vandre (hike). Jeg har fået købt udstyret, og venter nu blot på at vejret skal blive lidt mere behageligt.
Min plan er at gå Utvandrarleden til Påske. Den vil tage mig en uges tid, hvis jeg går 20 km om dagen.
Mit spørgsmål er om det er urealistisk at gå 20 km pr. dag i en uge? Jeg er i nogenlunde god form og løber 1-2 gange om ugen

Svar på indlægget

Hej Peter
Hvis du er i god form, er det ikke noget problem at gå 20 km om dagen i en uge, men det kommer an på, hvor mange kg du bærer i din rygsæk. Du kan jo bo på vandrehjem / B&B på de fleste etaper - også Abrahas Camp, men hvis du får brug for telt og liggeunderlag, bliver rygsækken hurtig tung. Hvis du har over 10-12 kg i rygsækken anbefaler jeg, at du går nogle lange ture med rygsækken for at teste din form, inden turen til Sverige.

Utvandrarleden er en let vandrerute unden vanskeligt terræn. Vær opmærksom på, at overnatningsstederne ikke altid ligger, så etaperne er 20 km, de varierer en del, se https://www.sydsverige.dk/?pageID=365
God vandretur.
Mange tak for dit svar. Jeg vil naturligvis træne, så jeg kan få en fornemmelse for hvor lang 20 km pr. dag er. Jeg har investeret i telt, underlag, sovepose mm, så min plan er at overnatte i naturen undervejs. I den forbindelse, kan du måske rådgive om et par emner jeg har tvivl omkring:
Hvordan er det med myg? Er der nogle tidspunkter, hvor myggeplagen er særlig slem?
Drikkevand. Jeg har et kort som viser hvor der kan hentes drikkevand, men derudover kan man umiddelbart drikke fra rutens søer og vandløb?
Jeg har en lille rejsefiskestang, må man gerne fiske en aborre i søerne, eller skal jeg anskaffe fiskekort?
Er der et anbefalet startpunkt, hvor man f.eks. kan parkere sin bil i en uge, uden at den står til gene?
Ja, jeg har læst mig til at Utvandrarleden er en let rute, det er netop derfor jeg starter ud med den, og så også fordi jeg lige har læst Vilhelm Moberg bog ”Udvandrene”. Bagefter vil jeg begynde at udforske Skåneleden.
Myg: Jeg synes ikke myg er et problem. Slet ikke forår, efterår og vinter, fordi der ikke er nogen. Om sommeren kan der da godt nogle steder være en del myg især ved søerne i skovene, men jeg synes ikke, det er et problem.
Drikkevand: Der er huse undervejs på ruten, og folk plejer at være flinke, hvis man banker på og beder om at få en dunk fyldt op. Alternativt kan du hente vand fra søer og åer, se https://www.sydsverige.dk/?pageID=1138
Fiske: Du skal altid have fiskekort for at fiske i søer. De kan evt. købes på turiststederne / vandrehjem mv.
Startpunkt: Korrö hantverksby er en mulighed, da der her er en stor P-plads, hvor du burde kunne holde med din bil en uge, kontakt evt. Ola på Korrö hantverksby og spørg, om du kan holde der en uge, se link her https://www.sydsverige.dk/?pageID=272, han ved det.
Mht. overnatning i telt kan det være svært at finde et plant sted i skoven at slå det op. Jeg ville hellere overnatte på de vandrehjem, shelters og campingpladser mv., der er undervejs, men omvendt er der nok større oplevelse i at ligge i telt i skoven, men der er som regel så mange sten og rødder, at der er svært at finde gode steder..
Håber at du får en god tur.

Svar på indlægget