Debat


Alle debatter

Skriv nyt indlæg

Kronobergstrampen i det sydlige Småland

Siden er publiceret / opdateret: 1. december 2016
Kort over sydsverige
Kronobergstrampen

En 350 km lang cykelrute

Kronobergs-trampen er en 35 mil (350 km) lang cykelrute gennem det sydlige Småland. Cykelruten er ringformet og løber i en stor bue rundt om Växjö.

Kronobergstrampen følger både smukke småveje og lidt større bilveje. Man kommer gennem småbyer, eng, skov, forbi søer og glasværker, kirker, museer og andre seværdigheder. Kortet herunder viser rutens forløb. De røde markeringer viser seværdigheder, som der linkes til længere nede på siden.

Dele af Kronobergstrampen overlapper cykelruterne Sverigeleden, Banvallsleden, se Banvallsleden - fra Torne til Fridafors og Åsnen Runt samt vandreruten Utvandrarleden.


De røde markeringer viser seværdigheder, der linkes til herunder. Zoom ind på kortet og skift evt. til satellit-visning (Sat). Kortdata til ruteforløb: © OpenStreetMap-bidragsydere. Kortdata er tilgængelige under Open Database License.Cykelkartan blad 8
Cykelkartan blad 8

Køb cykelkort over Kronobergstrampen

I vores webshop kan du købe Cykelkartan blad 8 i målestok 1:90.000, der dækker størstedelen af Kronobergstrampen, dog ikke den sydligste del. Cykelkortet viser også andre cykelruter foruden alt fra badesøer til vandrehjem og campingpladser.

Udvalgte seværdigheder

Seværdighederne er markeret med rødt på kortet herover:
- Huseby Bruk
- Husebymaden Naturreservat
- Korrö Hantverksby
- Vejkrydset i Åkerby
- Ljuders Amerikarum
- Ljuders Hembygdsgård
- Rosdala Glasværk

Kronobergstrampen følger både smukke småveje og lidt større bilveje
Foto: © sydsverige.dk


Markering af Kronobergstrampen

I vejkryds og andre steder, hvor vejen deler sig, er cykelruten tydelig markeret med skilte, dog ikke inde i de lidt større provinsbyer.

SE OGSÅ

Flere cykelruter i Sydsverige

Overnatning langs Kronobergstrampen

De kommunale turistbureauer på ruten (Alvesta, Lessebo, Tingsryd, Uppvindinge, Växjö) har i fællesskab lavet et hæfte med omtale af seværdigheder langs Kronobergstrampen. Kontakt evt. Växjö kommunes turistbureau for at købe hæftet, se Links på siden Växjö.