Kanotur i Sverige

Denne side er blevet vist 4992 gange

Vi er to, som gerne vil afsted på kanotur i Sverige her til sommer.

Vi er ikke til etablerede campingpladser, men helst små primitive overnatningsmuligheder. Findes der nogle firmaer som stiller de nødvendige ting til rådighed samt kan vejlede om rutevalg mv.

Turen skal nok tage 4-5 dage.

På forhånd tak for hjælpen

Svar på indlægget

Hej Kaspar
Ja der findes en del firmaer og turarrangører, der kan hjælpe jer med udstyr og rutevalg. Kig fx på vores side med \"kanoudlejning i Sverige\": http://www.sydsverige.dk/?pageID=734 Der finder du en del kanoudlejere, som annoncerer for deres virksomhed. Nordmarkens Kanot Center i Värmland ( http://www.sydsverige.dk/?pageID=753 ) ligger fx i et område med 120 lejrpladser, hvor man kan overnatte.

Selv er jeg ret begejstret for kanoområdet ved Immeln i Skåne ( http://www.sydsverige.dk/?pageID=346 ), som trods nærheden til Danmark er et dejligt uberørt naturområde. Der er også primitive lejrpladser med bålplads, mult-wc evt. vand, hvor I kan slå telt op - der kan dog være en del mennesker i højsæsonen. Du lejer kano og får rutebeskrivelse og kort over lejrpladserne hos Olofströms Kanocentral - se linket inde på siden.

Ellers kan du prøve google: Hvis du vil finde en kanoudlejer eller turarrangør lidt længere nordpå end Halland og Småland, kan du prøve at skrive \"Västergötland\", \"Bohuslän\", \"Dalsland\" eller \"Värmland\" kombineret med \"kanot\". (Er områderne ved Göteborg og videre nordpå). Eller du kan fx prøve Östergötland nord for Småland..
Vh Steen
Hej Kaspar,

prøv DSK Naturaktiviteter som arrangerer kanoture for firmaer, men også for private. Min kæreste og jeg skal på vores første kanotur, og fik anbefalet denne udlejer. De tilbyder også udlejning af forskelligt grej, telt, presenning etc.

Der er 5 forskellige ruter, man kan vælge alt efter temperament! Rute 2, som jeg skal på her i juli, lægger op til at man finder små afsides steder at campere frem for etablerede pladser.

Mvh

Jakob

Svar på indlægget