Forsiden > Her

Tog til og i Sverige

Siden er publiceret / opdateret: 5. december 2018

Med tog til Sverige

Sverige har et veludbygget jernbanenet og moderne tog med både 1. og 2. klasse.

Der er moderne højhastighedstog på hovedlinjerne mellem de større byer, bl.a. mellem Malmø og Gøteborg og på strækningen København - Malmø - Stockholm. Togturen København H - Malmø tager lidt under 40 minutter.

I Malmø kan du fortsætte med tog rundt i Skåne, videre til Blekinge, op gennem Småland. Der er direkte togforbindelse fra København til Båstad, Varberg og videre op til Gøteborg ad vestkysten (København - Malmø - Helsingborg - Båstad - Varberg - Gøteborg). Og ad østkysten er der direkte togforbindelse til bl.a. Kalmar.

Med tog til Sverige
Foto: Melker Dahlstrand/imagebank.sweden.se


Sådan planlægger du din togrejse

Se Resrobot (Rejseplanen) under Links med tog-køreplaner og afrejse- og ankomsttider mellem alle togstationer i Sverige. Hos de regionale togselskaber for Skåne, Halland, Blekinge samt hos SJ og Øresundstoget kan du også søge rejse, finde køreplaner og se togruter.

Cykler er tilladt i enkelte tog

Du må gerne medbringe cyklen på udvalgte togstrækninger, det gælder bl.a. flere strækninger i Småland, Blekinge, Skåne og Halland, fx mellem Varberg og Gøteborg, så længe cyklen er udstyret med en speciel anordning, så den kan hænges op i toget. Du skal købe en separat billet til cyklen.

Hos Skånetrafiken og i Öresundstoget er det muligt at tage cyklen med, hvis der er plads. Husk at købe cykelbillet og tjekke, om der kræves reservation til cyklen i det tog, du vil med.

Toglinjer (og buslinjer) hvor det er tilladt at medbringe cykel er (vejledende info): Krösatåg, Västtåg og Västtrafik gennem Halland, på regionalbusser i Skåne, på Blekingetrafiken, Länstrafiken Kronoberg i det sydlige Småland, busser i Kalmar Länstrafik i det østlige Småland, mv. For mere info: Søg "Cykel med på resan": Gå fx ind på fx hallandstrafiken.se og søg "Cykel med på resan", eller prøv at Google de toglinjer, hvor cykel er tilladt for mere info om strækningerne.

Tag cykel med på nogle strækninger i Halland
Du må gerne medbringe cyklen på flere togstrækninger i bl.a. Halland og Småland. Foto: Hannah Larsson / Kungsbacka kommun


Cykler er desværre ikke tilladt i SJ's tog

Det er desværre ikke tilladt at medbringe sin cykel i SJ's tog (svenska järnvägar). Den eneste undtagelse er, hvis man har en cykel, der kan foldes sammen og pakkes ned i en cykeltaske, og som placeres i togets bagagerum. Det, at man ikke må medbringe cykler, gør selvfølgelig, at man skal overveje, hvordan man kommer tilbage til Danmark fra sin cykeltur, hvis man fx indleder turen i fx Helsingborg og cykler rundt i Sydsverige.

SE OGSÅ

- Bus til og i Sverige
- Færger og bro til Sverige
- Bilferie i Sverige: Fartgrænser, fartbøder, mobilsnak mv.
- Afstande i Sverige