Rastepladser ved veje i Sverige

Rasteplads i Skåne
Siden er publiceret / opdateret: 28. september 2020

Kort over ca. 336 rastepladser

"En rasteplads skal tilgodese trafikantens behov for hvile, rekreation, borde og bænke til at spise mad, toiletbesøg og information. Rastepladsen skal være åben året og døgnet rundt og være belyst". Sådan skriver Trafikverket om de rastepladser, der i dag ligger spredt ud over Sverige ved de større veje med 50-100 km mellemrum.

Mange af rastepladserne ligger naturskønt med gode faciliteter og er oplagte steder at stoppe op. Desuden har rastepladserne ofte korttavler med information om populære seværdigheder i nærområdet.

Du kan finde stort set alle rastepladser på kortet herunder. Enkelte af raspepladserne på kortet har ikke toiletter.


Kortet er oprettet af sydsverige.dk.
336 rastepladser ved veje i Sverige. Zoom ind på kortet og klik på markeringerne for at se GPS-koordinater til rastepladsen. Kortdata (markeringer) er leveret af den svenske myndighed Lantmäteriet september 2020.Rastepladser ved veje i Sverige GPX-fil

Køb kortet som GPX-fil til din mobiltelefon (smartphone)

I vores webshop kan du købe kortet med rastepladser som en GPX-fil, du kan hente ned på din mobiltelefon. Vi sender GPX-filen i en mail og en vejledning til, hvordan du installerer en gratis app på din mobil, der kan vise GPX-filen med rastepladserne og din egen position.

Tilladt at holde 24 timer på rastepladsen

Ifølge den svenske allemandsret er det tilladt at holde 24 timer på en rasteplads med bil, autocamper eller campingvogn på hverdage, og i weekenden må man holde der til næste hverdag. Hvis der gælder andre regler, vil de fremgå af informationstavlen på rastepladsen.

Rasteplads i Skåne
Rasteplads med korttavle over populære seværdigheder i nærområdet. Foto: © sydsverige.dk

Rasteplads i Skåne
Foto: © sydsverige.dk