Forsiden > Her

Shelters i Sverige

(Svensk: Vindskydd i Sverige)

Siden er publiceret / opdateret: 26. april 2019

Mindst 200 shelters i Sydsverige

Samlet set har Sydsverige mindst 200 shelters. Næsten alle ligger på de store vandreruter som Skåneleden, Blekingeleden, Hallandsleden, Höglandsleden, mv.

Ind imellem bliver vandreruter lagt lidt om: Hvis en vandrerute går gennem en skov, og skoven fældes, kan ruten lægges om. Eller hvis et stykke jord sælges, og den nye ejer ikke vil have en vandrerute gennem sin ejendom, må ruten omlægges. Det er derimod meget sjældent - det sker stort set aldrig - at et shelter bliver flyttet derfra, hvor det i første omgang er opført.

Næsten komplet oversigt over shelters

Google-kortet herunter viser de shelters, der findes på de terrænkort (Topo50-terrænkort og Terrängkartan), du kan købe i vores webshop. Den svenske kortmyndighed Lantmäteriet har leveret rådata, som vi har filtreret ved hjælp af et GIS-program. På den måde har vi hevet alle sheltermarkeringerne, som findes på Topo50-terrænkort og Terrängkartan, ud og vist dem på Googlekortet (sort-hvide cirkler).


Shelters / vindskydd i det sydlige Sverige. Zoom ind på kortet og klik på markeringerne for at se GPS-koordinater til shelteret og hvilken vandrerute, det ligger på. Kortdata (sort/hvide markeringer) er hentet fra den svenske myndighed Lantmäteriet, 26. april 2019. Lantmäteriet opdaterer løberne sine kortdata, men desværre mangler en del shelters på bl.a. Skåneleden. Hvis du søger shelters på de store vandreruter, fx Skåneleden eller Höglandsleden, så se de kort med shelters, du finder i artiklen om hver enkelt vandrerute. Disse kort viser normalt flere shelters, end dem Lantmäteriet har kendskab til. Find artiklerne om vandreruterne her: Vandring i Sverige. At en del shelters mangler på Lantmäteriets kort skyldes, at mange svenske kommuner glemmer at sende oplysninger om shelters til Lantmäteriet, og at Lantmäteriet ikke kan hente oplysningerne fra luftfotos, da shelters ofte ligger skjult i skoven.Hent kortet over shelters ind på mobilen

Hvis du læser denne side på din mobil, kan du klikke på firkantsymbolet i øverste højre hjørne på Google-kortet herover.
Klik på dette symbol på Googlekortet herover for at hente kortet ind på mobilen
Kortet vil åbne i Google Maps på din mobil, og du vil se en markering for din position samt alle shelter-symbolerne.

Shelter nær den gamle vulkankegle Jällabjär på Ås til Ås-leden
Shelter nær den gamle vulkankegle Jällabjär på Ås til Ås-leden. Foto: © sydsverige.dk


Se kort med både shelters og vandreruter

- Skåne: Kort med shelters og vandreruter
- Halland: Kort med shelters og vandreruter
- Blekinge: Kort med shelters og vandreruter
- Sydlige Småland: Kort med shelters og vandreruter
- Østlige Småland og Øland: Kort med shelters og vandreruter
- Nordlige Småland: Kort med shelters og vandreruter