Forsiden > Her

Debat


Alle debatter

Skriv nyt indlæg

Shelters i Sverige

(Svensk: Vindskydd i Sverige)

Siden er publiceret / opdateret: 4. april 2018

Næsten komplet oversigt over shelters

Mange danske friluftsfolk har de senere år spurgt os, om der findes en oversigt over samtlige shelters i Sydsverige. Hidtil har svaret været nej, men nu har vi på sydsverige.dk besluttet at lave oversigten. Det svenske Lantmäteriet, som står bag de populære Terrängkartan der bl.a. viser shelters, har leveret rådata, som vi har filtreret ved hjælp af et GIS-program. På den måde har vi hevet alle sheltermarkeringerne, som findes på Terrängkartan, ud og herunder vist dem på et Googlekort.

Mindst 200 shelters i Sydsverige

Samlet set har Sydsverige mindst 200 shelters. Næsten alle ligger på de store vandreruter som Skåneleden, Blekingeleden, Hallandsleden, Höglandsleden, mv. Se links nederst på siden for at se kort med både shelters og vandreruter.

Ind imellem bliver vandreruter lagt lidt om: Hvis en vandrerute går gennem en skov, og skoven fældes, kan ruten lægges om. Eller hvis et stykke jord sælges, og den nye ejer ikke vil have en vandrerute gennem sin ejendom, må ruten omlægges. Det er derimod meget sjældent - det sker stort set aldrig - at et shelter bliver flyttet derfra, hvor det i første omgang er opført.


Shelters / vindskydd i det sydlige Sverige. Zoom ind på kortet og klik på markeringerne for at se GPS-koordinater til shelteret og hvilken vandrerute, det ligger på. Kortdata (sort/hvide markeringer) er hentet fra Lantmäteriet, april 2018. Lantmäteriet opdaterer løberne deres kortdata, men desværre mangler bl.a. følgende shelters på kortet: De to shelters på den nye vandrerute Skåneleden 5 rundt om Kullen, enkelte shelters på Ås till ås-leden, enkelte shelters på kust-kust-leden, enkelte shelters på Hallandsleden og Höglandsleden, alle shelters på John Bauerleden ved Jönköping, en række shelters på kanoruter bl.a. ved Immeln. De orange markeringer (er ikke med på Lantmäteriets kort) er fra de officielle kort over Höglandsleden. At en del shelters mangler, skyldes at mange svenske kommuner glemmer at sende info om shelters til Lantmäteriet, og at Lantmäteriet ikke kan hente oplysningerne fra luftfotos, da shelters ofte ligger skjult i skoven.Hent kortet over shelters ind på mobilen

Hvis du læser denne side på din mobil, kan du klikke på firkantsymbolet i øverste højre hjørne på Google-kortet herover.
Klik på dette symbol på Googlekortet herover for at hente kortet ind på mobilen
Kortet vil åbne i Google Maps på din mobil, og du vil se en markering for din position samt alle shelter-symbolerne.

Shelter nær den gamle vulkankegle Jällabjär på Ås til Ås-leden
Shelter nær den gamle vulkankegle Jällabjär på Ås til Ås-leden. Foto: © sydsverige.dk


Se kort med både shelters og vandreruter

- Skåne: Kort med shelters og vandreruter
- Halland: Kort med shelters og vandreruter
- Blekinge: Kort med shelters og vandreruter
- Sydlige Småland: Kort med shelters og vandreruter
- Østlige Småland og Øland: Kort med shelters og vandreruter
- Nordlige Småland: Kort med shelters og vandreruter