Forsiden > Her

Shelters i Sverige

(Svensk: Vindskydd i Sverige)

Siden er publiceret / opdateret: 6. maj 2020

Mindst 210 shelters i Sydsverige

Samlet set har Sydsverige mindst 210 shelters. Næsten alle ligger på de store vandreruter som Skåneleden, Blekingeleden, Hallandsleden, Höglandsleden, mv.

Oversigt over de fleste shelters i Sydsverige

Kortet herunter viser de shelters, der findes på de terrænkort (Topo50-terrænkort og Terrängkartan), du kan købe i vores webshop. Den svenske kortmyndighed Lantmäteriet har leveret rådata, som vi har filtreret ved hjælp af et GIS-program. På den måde har vi hevet alle sheltermarkeringerne, som findes på Topo50-terrænkort og Terrängkartan, ud og vist dem på kortet (sort-hvide cirkler).

Oversigten er ikke komplet. Nogle svenske kommuner glemmer at sende oplysninger om nye shelters til Lantmäteriet. Og Lantmäteriet kan ikke altid hente oplysningerne fra luftfotos, da shelters ofte ligger skjult i skoven. De manglende shelters på kortet herunder gælder især for Skåneleden og Hallandsleden.

Hvis du vil se samtlige shelters på de store vandreruter Skåneleden eller Hallandsleden, skal du købe de særlige vandrekort for disse vandreruter, vi har til salg i vores webshop. Find artiklerne om vandreruterne og omtale af vandrekortene her: Vandring i Sverige.


Kortet er oprettet af sydsverige.dk.
Shelters / vindskydd til overnatning i det sydlige Sverige. Zoom ind på kortet og klik på markeringerne for at se GPS-koordinater til shelteret og hvilken vandrerute, det ligger på. Kortdata (sort/hvide shelter-markeringer) er hentet fra den svenske myndighed Lantmäteriet, april 2020. Lantmäteriet opdaterer løberne sine kortdata, men desværre mangler en del shelters, bl.a. på Skåneleden.Shelters bliver meget sjældent flyttet eller nedlagt

Ind imellem bliver vandreruter lagt lidt om: Hvis en vandrerute går gennem en skov, og skoven fældes, kan ruten blive lagt om. Eller hvis et stykke jord sælges, og den nye ejer ikke vil have en vandrerute gennem sin ejendom, må ruten omlægges. Det er derimod meget sjældent - det sker stort set aldrig - at et shelter bliver flyttet derfra, hvor det i første omgang er opført.

Shelter nær den gamle vulkankegle Jällabjär på Ås til Ås-leden
Shelter nær den gamle vulkankegle Jällabjär på Ås til Ås-leden i Skåne. Foto: © sydsverige.dk