Foss/kajak for det rutinerede...

Denne side er blevet vist 4868 gange

Hej Sydsverige.dk (Steen Puggaard)

Jeg læste i et andet indlæg at Emåen var at foretrække såfremt man ønsker en tur med massere af foss og spænding.
Vi er en håndfuld stykker der sejler kayak og helst med så meget skum i vandet som muligt. Vi har en en lang række år forsøgt at finde åer med mange foss/fald i sydsverige, men det er ret svært at opdrive, da de fleste gerne vil på en stille hyggetur.
Emåen lyder umiddelbart spændende, men vi jeg kan ikke lige gennemskue på hvilken del der er mest fart i åen...

Kan du/i hjælpe mig lidt??

Vi forventer at skulle være væk ca. 1 uge, så ruten må gerne passe nogenlunde dertil...

På forhånd tak
P. Rossen

Svar på indlægget

Lige en tilføjelse...

Terrænkort 509 Hasselholm, dækker det hele området omkring Emåen??

Nogen der ved det??
Hej Per
Mht. kort 509, så ligger Hässleholm i Skåne, hvorimod Emån løber i det nordøstlige Småland, så 509 skal du ikke bruge. Den her side viser, hvilke områder de grønne terænkort (målestok 1:50.000) dækker i Sydsverige:
[LINKET VIRKER IKKE: SIDEN ER FLYTTET ELLER FJERNET]

Kort \"547 Mariannelund\" dækker Holsbybrun, som er et muligt startsted, hvis man vil padle Emån. Ruten snor sig mellem flere kort, men kort 535 Högsby skal man også bruge (i jeres tilfælde dog afhængig af hvilke strækning I vælger). Har du i øvrigt set vores side om Emån, den kan give en idé om fixpunkter på ruten: http://www.sydsverige.dk/?pageID=620 Rutebeskrivelsen er altid med forbehold, der KAN være sket ændringer siden vi beskrev den.

Ellers vil jeg blot henvise til et andet Emån-indlæg / svar: http://www.sydsverige.dk/?debat=1&post=10967 Brug det nederste link til kanotguiden - dér kan du vælge \"Småland\" og fosser (sæt fx til 2-3), hvorefter Emån gerne skulle poppe op.. Jeg synes kanotguiden har en god rutebeskrivelse - så brug den til at få detailkendskab til ruten.
Vh Steen
Emåen er SUPER til fos.

Bedste råder at kontakte Jakob Hertz fra Far-Out i Charlottenlund der har kusrusejendom i området og kører ture, kurser etc i området også


Rigtig god tur
Michael Trixi

Svar på indlægget