Kano og mindre børn - Fungerer det ?

Denne side er blevet vist 5666 gange

Hej

Vi er ved at planlægge tur til Sverige til sommer. I den forbindelse kunne vi rigtig godt tænke os at sejle lidt i kano - gerne med overnatning i telt, mad over bål osv. Vi er en familie på 4 og vi er ikke særlig kano-kyndige - hvilket mine spørgsmål nok også bærer præg af :-) Jeg har har prøvet kanon flere gange og er ok til at styrre mv. min kone har ingen erfaring.

Mine spørgsmål er :
Vi har to piger på hhv. 4 og 7 år - Kan man sejle i kano med en på 4 eller er skal man vente et år eller to. ?

Hvor mange kan man være i en kano - kan man evt. få en -\" jumbo-model\" så vi kan være der alle fire?

Kræver det nogle særlige kundskaber for at få en god tur ?

Er der nogle der har nogle forslag til ture /områder hvor vi kan sejle ?


Venlig hilsen

Jacob

Svar på indlægget

Hej Jacob
I kan godt padle i kano med et barn på 4 år, men vælg ruten derefter! Jeg ville undgå større søer, hvor man KAN kæntre, hvis det blæser meget og man går i panik fordi vinden tager fat i kanoen... Undgå desuden kanoruter på åer med mange løft og stærk strøm / fosser.. Tjek vores side med kanoruter eller kontakt en kanoudlejer i det område, I vil padle, og få anbefalet en rute.
I kan godt være 2 voksne og 2 børn i kanoen. Tag fx en autostol (fra bilen) med og stil den i bunden af kanoen og sæt jeres datter på 4 i den - med redningsvest på naturligvis.. så har I styr på hende..
Nej, ellers kræver det ingen særlige kundskaber andet en sund fornuft..
God tur.
Vh Steen
Man skal nok ikke spænde barnet fast i autostolen ;-) Børn får hurtigt en god kanorutine, hvis forældrene er faste i mælet omkring hvordan man sidder(på et foldet liggeunderlag i bunden af kanoen), og selvfølgelig selv har redningsveste på. Området omkring Vimmerby har gode kano muligheder og der får i hele Pippi halløjet med oveni. Stångåen, der løber i området er meget fin til begyndere og uden slæbe-problemer. Man kan jo bo på en campingplads med kanoudlejning og gøre sig nogle erfaringer inden en \"rigtig\" kanoferie.Turistkontoret i Vimmerby er meget flinke med hjælp.
Vh Jeanne
Hej Steen og Jeanne

Tak for jeres svar - jeg tror vi ringer til Vimmerby og tager en tur på åen med hele pippi halløjet :-)

Svar på indlægget