Kanotur i et område uden mennesker?

Denne side er blevet vist 8612 gange

Hej :-)

Jeg har set et par tråde, som efterspørger noget i samme stil, men jeg prøver alligevel, for at se om, jeg kan ikke kan få lidt specifik rådgivning.

Vi er 4 gutter, som sidste år var på kanotur i søen Åsnen.

Naturen var helt fantastisk. Der er ikke noget, som at stå op, og kigge udover en spejlblank sø, mens solen står op.

Men der var lidt for mange mennesker. Som eksempel havde vi lavet camp ved et af stederne, hvor man må tænde bål, og mens vi står og fisker og suger naturen til os, så kommer der en karavane af 4 kanoer der skal ligge samme sted.

Så i år er vi på udgik efter et sted, gerne å-system, hvor vi er langt mere \"os selv\".

Håber i kan hjælpe :-)

Svar på indlægget

Jeg har padlet en del i Skåne og Småland og har tit oplevet det samme. Nogle gange har man lejrpladser og naturen for sig selv, andre gange er der en hel lejrskole eller flere familier. Det er ok, men tager måske lige toppen af oplevelsen. Det er svært at gardere sig imod og det er svært at finde en \"menneskefri\" rute, (det som mange drømmer om) på de kanter, det er trods alt begrænset hvor mange ruter der er. Hvis I vil være sikre på at padle i flere dage uden af møde særlig mange mennesker skal I nok tage længere nordpå fx til Värmland, hvor der er flere helt øde naturområder.
Kig på kanotguiden.se den kan hjælpe dig
Hej
Du kan ta kontakt med mig så skal jeg informere dig om et område nord for mig i Glaskogen. Her er det både björn (sjelden) ulve, Los masse av bäver og älg, men du vil ikke finde mange mennesker . Du kan sejle en uge uden at finde npgle, det gör jeg. Det er en \"mannetur\" der skal bäres lidt och kanoen skall ju fra sö til sö men det er det 100 vert.
Kik på www.nordkanot.se så finder du min adresse ocg er velkommen til at få gode råd.
De beste hilsner
Preben Mortensen
\"Gammel Dansk\"
Preben \"gammle dansk\" er fed nok, og hans kano central er tip-top, men undgå søen \"Lelång\", der er 100000 mennesker og mange stugor ud til den. Tag turen ned gennem \"Stora Le\" så får du det du efterspørger.
Jeg har selv været i Glaskogen og må give Preben ret. Det er et kanon sted. Mener faktisk, det var gennem Preben jeg bestilte turen sjovt nok. Men naturen er fantastisk, dog er der tale om store søer og ikke deciderede åer. Vi mødte kun få på vores tur og der er masser af små øer man kan sove på, hvilket man skal prøve. Turen er dog en anelse hård, men bestemt det værd. I får set en masse flot natur og hører højst sandsynligt også ulve om aftenen. Jeg kan varmt anbefale Glaskogen!
Vi har været Padlet på Nissan både Øvre og Mellemste stykke.
Vi har været afsted i maj måned og stort set ikke mødt mennesker på turene. Meget Å padling kun lidt sø.
Regn med at skulle bruge allemandsretten ved lejrslagning da det er sparsomt med etablerede pladser. På denne måde en man også sikker på ikke at andre kommer og invarderer :-)
Om man gidder ar rejse noget længre, kan jeg anbefale Telemarkskanalen.Man kan evt. leje kano ved Lunde Kanalcamping, som man finder ved Lunde sluse.
Mnage tager kanalbåden Victoria op til f.eks Dalen og padler nedover.

Om man virkelig søger ensomhed : I vor bygd LUNDE findes der i området Landsmarka mange søer , hvor man bære kano over fra den ene til den anden. Ikke ret mange turister. En meget godt bevaret hemmelighed
Det har väret flere små hold på kano ur i Glaskogen i år. De som er kommet tilbage har kund ved en enkelt tifelde set andra på de turer som jeg viser. I Glaskogen er det et par "Portager" som kräver at man bär kanoen til neste sö och man skal ha god kontrol på sit udstyr og ikke ta med det hele. Pak en ryggsäck/vandtät säk precis som om du skal på en vandretur i fjelområde.
De fleste portager kan man bruga kanovogn.
De beste hilsner fra "The Real Canoe Country" Nordmarken og
Preben Mortensen
"Gammel Dansk"
i gang siden 1956 med kanoudleje
ADVARSEL:
Der er MANGE mennesker når man udlejer hos "Nordmarkens Kanot Center"
Selvom Preben Mortensen er en sjov og flink ældre herre, er det en gevaldig overdrivelse når han på nordkanot.se reklamerer med en "vildmarksoplevelse".
Naturen er dejlig, men der er omtrent lige så mange mennesker som på strøget i København.

Vi er 3 fyre som lige er kommet hjem fra kanotur i området syd for Glaskogen. Vi startede hos Preben og Co. i Risviken og sejlede sydpå ca 8 km. Og stik imod hvad Preben fortalte, kunne vi under hele turen se huse langs kysten, elmaster i det fjerne, og motorbåde på vandet, der larmede utrolig meget.
Det lykkedes os kun at lægge alene en enkelt nat i et shelter, ellers var der mennesker overalt.

Hvis man er afsted som familie er det et fint sted. Men man kan lige så godt spare sig selv den 6 timers køretur og tage til Åsnen, hvor jeg har været mange gange.
Her er det også muligt at finde steder med færre mennesker end hos Preben Mortensen og Co. i "The Real Canoe Country"...

Svar på indlægget