Debat


Alle debatter

Skriv nyt indlæg

Immeln-Halen

Denne side er blevet vist 3432 gange

Hej
Jeg er en far der har planer om en kanotur med mine 2 børn (9 og 12).
Jeg har lidt spgsm. som jeg håber I kan hjælpe med.
Er ovenstående rute god med børn. Jeg er selv habil i kano, men børnene har kun prøvet lidt i dk. Vi regner med at skulle afsted 3-4 dage. Hvor langt når vi i roligt tempo og hvor er det bedst at starte/slutte. Kan man evt. tage bus eller andet retur eller er det bedre at sejle retur? Vi vil gerne fiske lidt, lave bål og slå eget telt op. Er det muligt at få vand undervejs? Hvad med løft, er det muligt med 2 børn og 1 voksen

Svar på indlægget

Ja, det er en rigtig god børnerute. Jeg ville dog starte og slutte i Halen, så slipper du også for at betale for at få kørt kanoen retur fra Immeln og finde ud af bus.. Søen Immeln er stor, og for børn er det jo næsten et lille hav, hvorimod der er mere hygge og tryghed ved søerne Raslången og Filkesjön, synes jeg. Og hvis det blæser lidt kan nogle børn godt blive bange ude på en stor sø. Løft: Hvis du lejer en kanovogn kan du nemt klare løftede med lidt hjælp fra børnene.
Området ved Halen ser lidt mere "kringlet ud" så jeg tænkte det måske var nemmere at finde rundt ved immeln, samt det måske var nemmere at lave en rute op langs en kyst og tilbage langs den anden hvis man startede og sluttede i Immeln. Hvor vil I mene der er bedst lejrmuligheder, Halen eller Immeln? Hvordan er det egentlig med bål i øjeblikket er det tilladt?
Her er lejrpladserne markeret: http://www.halenkanot.com/default.asp?page=3&cid=1&show=rastplats

Og på det her kort kan du zoome ind og få en idé om rutens forløb:
http://www.sydsverige.dk/?pageID=346

Der er bålpladser på lejrpladserne - mener kun der er forbud mod åben ild ved tørke..
Jeg synes at immeln vil være det bedste valg for jer - man kan bare sejle langs bredden i begge sider og i skal ikke bære kanoen. Der er en del vige hvor man kan lægge til og det er dejlig nemt med afhentning og aflevering af kano i bumden af immeln.

Go tur hvad i end vælger
Er det muligt at sejle fra Halen - er der nok vand i åerne på dette tidspunkt?
Vi skal afsted 2 voksne og 2 børn (6 og 11 år) i 3 dage og er helt nybegyndere. Vi vil gerne sejle et sted der ikke virker som "et hav", men har hørt at der ikke er nok vand i åerne nu.

Svar på indlægget