Debat


Alle debatter

Skriv nyt indlæg

Hyggelig kanotur til sverige, men hvor?

Denne side er blevet vist 3882 gange

Hey alle
Vi er 2 uge par som gerne vil til Sverige på kanotur.
Vi har planer om 2 overnatninger og 3 dage på farten.

Men da jeg er den eneste som har været på kano tur-ture. Og ved hvordan det hele skal gøres. Og de gange jeg har været i sverige var det ikke mig som planlage det, eller viste helt hvor vi var. da jeg kun var 15-16 år Så skal vi finde noget som er mest å og helst med få eller ingen løft.
- Har kigget lidt på helge å? Da det kom op som noget a det første.

Håber der er nogle som kan hjælpe lidt??

Svar på indlægget

Hej!

Vi har padlet meget på Helge Å. Det er en dejlig rute med meget smukkere natur end i Danmark. Det tager heller ikke så lang tid at køre derop.

God tur!


Mvh

Niels
Hej :)

Helge Å er helt sikkert at anbefale til nybegynder. Der er dog lidt fald på ruten men dette giver også lidt spænding :). Der er mest vand i åen om foråret hvor det kan være nemmer at sejle uden at støde på sten mm. Der er mindre sidst på sommeren. Vi har sejlet denne tur to gange. Vi var 2 voksne og et barn på 4 år.

Vi lejede kanoer i Osby hos www.hyrkanot.nu. Ved deres udlejnings sted (ved siden af osby camping) efterlod vi vores bil hvor efter vi af udlejer blev kørt med bagage til vores ønskede start sted - kornberga. Her fra sejlede vi afsted kl 16 til vores første overnatning ved Ulvberga. Dag 2 sejlede vi til Visseltofta hvor vi tankede vand ved idræts pladsen. Vi sejlede videre til Hästberga kanotlägerplats ved kræftværket hvor vi overnattet anden nat. Super hyggelig overnatnings plads med shelter og das :) 3 dag sejlede vi til Skeingesjön hvor vi fandt en lille sandstrand hvor vi benyttede os af allemandsretten. Her var ikke vand eller das men super hyggeligt. Der var anlagt bålplads som vi benyttede os af. Stranden ligger lige til venstre ved indsejlingen videre af Helge Å mod Osby. 4 dagen sejlede vi tilbage til Osby og kanoudlejnings stedet. Herfra tog vi hejm til Danmark i vores bil. Men kan også komme til Osby via direkte tog fra København. Vi havde mad og proviant med til alle dagene da der ikke var indkøbs muligheder undervejs. Der ud over skal man havde dunke nok med til at kunne tanke vand ved de steder hvor dette forfindes. Super hyggelig tur med dejlig natur og skønne oplevelser.
Kanokort købte vi af kanoudlejning + overnatnings billetter som man skal bruge når man overnatter på de anlagte pladser langs Helge Å.

God tur :

Lykke
Hej Lykke, Det lyder super hyggeligt. Vi er 4 veninder, der gerne vil på gerne vil på kanotur. Vi vil gerne overnatte tilfældige steder, uden at det er arrangerede overnatningssteder, ved du om det var muligt på den rute I havde?
Hej
Efter som vi har väret i gang siden 1956 med kanot og vildmarksliv på hetid året rundt så kan vi sittert hjelpe dig. Vi er midt i "The Real Canoe Country" Nordmarken med masser av mugligheder. Vi viser gerne ruter, hvordan men sejler kano og turer som ikke går mellem byer, huse og lignende. Vi har vildmark med få mennesker på de fleste steder. Vandet kan drikkes direkt fra söen så rent er det.
Kik på www.nordkanot.se så du i se hvad vi gör og hvorfor.
De beste hilsner
Preben Mortensen
www.nordkanot.se
"Gammel Dansk"

Svar på indlægget