Debat


Alle debatter

Skriv nyt indlæg

Kanotur med små børn

Denne side er blevet vist 2995 gange

Vi er en familie med to små drenge 2.5 og 6 år, der godt kunne tænke hos at tage på en lille kanotur 2-3 dage, vi har ikke den store erfaring men vi forstiller hos at have et fast sted og så sejle små ture derfra, er der nogen der kan anbefale nogen gode steder?

Hilsen Morten

Svar på indlægget


Hej :)

Jeg har godt nok svaret en anden med svaret neden for men ville mene at i godt kunne bruge noget her fra. Vi var selv afsted med vores 4 årige søn og havde en fantastisk tur. Osby er et rigtig godt udgangs punkt.

....

Helge Å er helt sikkert at anbefale til nybegynder. Der er dog lidt fald på ruten men dette giver også lidt spænding :). Der er mest vand i åen om foråret hvor det kan være nemmer at sejle uden at støde på sten mm. Der er mindre sidst på sommeren. Vi har sejlet denne tur to gange. Vi var 2 voksne og et barn på 4 år.

Vi lejede kanoer i Osby hos www.hyrkanot.nu. Ved deres udlejnings sted (ved siden af osby camping) efterlod vi vores bil hvor efter vi af udlejer blev kørt med bagage til vores ønskede start sted - kornberga. Her fra sejlede vi afsted kl 16 til vores første overnatning ved Ulvberga. Dag 2 sejlede vi til Visseltofta hvor vi tankede vand ved idræts pladsen. Vi sejlede videre til Hästberga kanotlägerplats ved kræftværket hvor vi overnattet anden nat. Super hyggelig overnatnings plads med shelter og das :) 3 dag sejlede vi til Skeingesjön hvor vi fandt en lille sandstrand hvor vi benyttede os af allemandsretten. Her var ikke vand eller das men super hyggeligt. Der var anlagt bålplads som vi benyttede os af. Stranden ligger lige til venstre ved indsejlingen videre af Helge Å mod Osby. 4 dagen sejlede vi tilbage til Osby og kanoudlejnings stedet. Herfra tog vi hejm til Danmark i vores bil. Men kan også komme til Osby via direkte tog fra København. Vi havde mad og proviant med til alle dagene da der ikke var indkøbs muligheder undervejs. Der ud over skal man havde dunke nok med til at kunne tanke vand ved de steder hvor dette forfindes. Super hyggelig tur med dejlig natur og skønne oplevelser.
Kanokort købte vi af kanoudlejning + overnatnings billetter som man skal bruge når man overnatter på de anlagte pladser langs Helge Å.

God tur :

LykkeSvar på indlægget