Udfordrene Kanotur , med gode fiske muligheder!

Denne side er blevet vist 9311 gange

Hej Allesammen.

Vi er 4 unge mennesker der gerne vil på en lidt mere udfordrene kanotur end normaltvis, vi vil gerne væk fra civilisationen. Men vi søger også et sted hvor der er gode fiske muligheder. da vi alle er meget interesseret i fiskeri, og vi ønsker så vidt muligt og fange vores egen mad.

Jeg har kigget en del på nordkanot.se

men ikke lige fundet det der ramte plet!

Mvh. Thais Thomsen :)

Svar på indlægget

Skall du på fisketur i relativ ödemark å pröv Glaskogen och kik igen på nordkanot.se
Kan anbefale søsystemerne ved Bredåsjøn/Rogen i Jamtland. Kig på hjemmesiden topsport.se tilhørende firmaet topsport hjemmehørende i byen Elvdalen. Det var en velfungerende turoperatør, som både stod for transport til startsted og afhentning med helikopter i Bredåsjøn efter en uges spændende naturoplevelser krydret med et godt fiskeri.
ADVARSEL:
Der er MANGE mennesker når man udlejer hos "Nordmarkens Kanot Center"
Selvom Preben Mortensen er en sjov og flink ældre herre, er det en gevaldig overdrivelse når han på nordkanot.se reklamerer med en "vildmarksoplevelse".
Naturen er dejlig, men der er omtrent lige så mange mennesker som på strøget i København.

Vi er 3 fyre som lige er kommet hjem fra kanotur i området syd for Glaskogen. Vi startede hos Preben og Co. i Risviken og sejlede sydpå ca 8 km. Og stik imod hvad Preben fortalte, kunne vi under hele turen se huse langs kysten, elmaster i det fjerne, og motorbåde på vandet, der larmede utrolig meget.
Det lykkedes os kun at lægge alene en enkelt nat i et shelter, ellers var der mennesker overalt.

Hvis man er afsted som familie er det et fint sted. Men man kan lige så godt spare sig selv den 6 timers køretur og tage til Åsnen, hvor jeg har været mange gange.
Her er det også muligt at finde steder med færre mennesker end hos Preben Mortensen og Co. i "The Real Canoe Country"...
Det er en klar overdrift att det er så mange som på Ströget i Köbenhavn. Att man ser mange huse på turen mod syd er underligt, det er ikke nogle kun ett sommerhus ca 2km syd for os. Väljer man en tur i absolut höjsäsong så er det klart att det er en del mennesker der gerne vil pröve på lidt vildmarksliv. Tar man turer som vi ofte rekommenderer er det en del korte körsel/bärning over land så ser man nesten ikke ett eneste menneske, man det kräver att man har styr på sit udstyr, og ikke pakker kanoen full med allt mugligt som desvrre en del av vores gester gör så er det omugligt at ta turer hvpr man kommer til öde områder.
Jeg tror det er længe siden Preben Mortensen selv har været ude og ro kajak på søerne...Der er huse langs hele sydsiden af søerne, elmaster i horisonten, folk med motorbåde, familier på tur, spejdergrupper, etc etc.
Så er i advaret
Kig bare på Googles satellit-kort over fx den sydlige del af Västre Silen, hvor der ifølge Preben ikke er nogle huse, og i kan se hvor (u)troværdigt han er
Helt riktigt jeg har aldrig rodet i kajak i området.
@Jonas, hvad tid på året var i af sted?
Gör mig den tjänsten at gå in på Google Earth som en skriver og kik på hvor husene er som man påstår. På västsiden er det nogle huse inden Gustavsfors som er en lille by og her er det klart en del huse. Det er ikke huse man kan se fra söen för en man kommer ned til slusen i Krokfors om man sejler på den östlige siden av söen. Det er dog et sommer hus ca 3 km syd for Base Camp i Risviken. Man väljer man at ta andre turer än det vi i höjsäsong taler om så möder man andra mennesker kring slusen i Krokfors. Det ville väre fint om tidige gäster kunde skrive lidt om de vildmarksområder som de har sejlet i her i Nordmarken.
Peter - vi var afsted i starten af Juli måned 2016.
Jeg synes det er underligt at Preben oversælger stedet som en vildmarksoplevelse, i stedet for at sælge stedet som det er: Et fint sted for småbørnsfamilier, spejdergrupper, og venner der ikke har prøvet at ro i kano før. Jeg er sikker på at det findes masser af folk der ikke går op i om der er andre mennesker omkring dem, motorbåde, huse, etc, så længe der er shelters, bålpladser etc.
Hvorfor ikke markedsføre til disse mennesker i stedet for til os der ønsker fred og ro?
Som sagt - det er IKKE vildt, kun vildt overdrevet. Så er du advaret.
tak jonas sparede du mig lige for en skuffelse. havde det været mig ville jeg havde haft
pengene tilbage !
Det var så lidt Mike :-)
Hej alle der er glade for kanosejlads.
Siden jeg var en dreng på 16, i dag er jeg 60, har jeg sejlet på søerne ved "Nordmarkens kano og turistcenter" med nogle års mellemrum. Vi lejer altid kanoer ved "Mortensen" og er meget glade for det.
Jeg har mange gange haft hele min familie med på lange ture, kone og børn + barnebarn. Alle syntes det er en fantastisk oplevelse og vi oplever ikke at der er overfyldt, tværtimod.
Vi har altid fået en udsøgt personlig behandling hos "Mortensen" og Risviken er et fantastisk roligt sted.
Da min kone og jeg lige var blevet gift, gik vi fra Ärjang med rygsæk efter at være steget af toget, og helt ud til kanocenteret. Det blev en af vores bedste ferier sammen.
Der er gode muligheder for at opleve naturen på nært hold hvis man har øje for det. Undgå at sejle ude på søerne men sejl tæt ved bredderne, der er her at dyrelivet er. Sejl ind i de små vige som der er rigtig mange af og find et lille sted hvor teltet kan stå.
Gå ture ind i skovene og pluk masser af bær, vi har set elge, andefugle, rådyr o.m.a.
Vi glæder os til næste gang, og hvis alle andre tager andre steder hen, fordi der er "overfyldt" hos Mortensen, så bliver der jo go plads til os. :-)

Svar på indlægget