Debat


Alle debatter

Skriv nyt indlæg

Udfordrende kanotur 5 dage 2 erfarne gutter

Denne side er blevet vist 3747 gange

Hej.
Vi er 2 mænd som har roet kano flere gange, men vi mangler inspiration... Da det er nogle år siden vi sidst har været i sverige...
Vi skal være afsted 4-5 dage og ønsker eventyr, og ikke et alt for "befærdet" område!
Vi har kigget på immeln-halen og ivösjön.

Nogle som har erfaringer fra ovenstående lokationer??? Eller noget helt tredje??
PS. helst ikke længere tids kørsel end 3 timer fra KBH

Svar på indlægget

Hej
Hvis I højst vil køre 3 timer fra København og gerne vil lidt væk fra civilisationen til et område med masser af øer, så vil jeg klart anbefale Immeln-Halen. Start turen i Halen. Der kan godt være en del folk / kanoer i højsæsonen og weekender, men blot få timer fra kanocentralen falder kanotrafikken drastisk. Der er masser af øer og vige at udforske.
Se Google-kortet på denne side og skift til satellit-visning, så får I en idé om hvordan området ser ud: http://www.sydsverige.dk/?pageID=346

Ivösjön er smuk, men den har ikke de mange små øer og udfordrende terræn som Halen og nabosøerne Raslången og Filkesjön. Ivösjön er især fin til lidt kortere ture.
Hejsa Bjarke og Steen

Steen: Hvorfor er det bedre at starte i Halen ? Jeg skal selv på kanotur i det område og søger også noget øde, uden shelters og mennesker :)

Hvilken del af sø systemet vil du vudere er mest øde? Jeg regner med at padle 3 ud af de 5 dage, jeg vil også gerne sætte kanoen og vandre lidt i nær området.

Tak for et godt forum og ha en god sommer.
Hej Søren, hvis du starter i Halen kommer du hurtigere ud i det vildmarkslignende område end hvis du starter i Immeln (kanocentralen i Immeln). Der er en del mennesker og kanoer i nærheden af Halen (hvor der er camping og kanocentral) men man skal ikke mange km væk fra Halen før det bliver forholdsvis øde. Hvis du holder dig væk fra ruten mellem Halen og Immeln øger du den chance. Tjek fx googlekortet over søsystemet på siden om kanoruten. God tur.
Det er nok længe siden du har været ved Immeln/Halen Steen...

Du er naturligvis velkommen herop og se efter selv.

1 time nord for kanocenteret i Immeln er du ude i ødemarken med 200 øer at overnatte på. Starter du i Halen er der bebyggelse næsten overalt og du må KUN overnatte ved shelterpladserne, dvs ingen vildmark. Når du så vil videre efter 1,5 times paddling kan du glæde dig til en overbæring på 700 m, før du kommer ind i Raslången. I Raslången må man også KUN overnatte på de faste lejrpladser.

Læs evt denne udmærkede artikel fra Skiers.dk.

[LINK VIRKER IKKE]

Mvh Jon Marin
[LINKET VIRKER IKKE: SIDEN ER FLYTTET ELLER FJERNET]
Hej Jon, jo jeg kender søerne og området udemærket :-) har været der flere gange. Jeg synes området ved søen Halen byder på masser af vildmark uanset overbæringerne og at man kun kan overnatte på lejrpladserne, og at Immeln er mere åben og ikke har helt samme karakter. Men det er jo en smagssag, hvad man foretrækker.
vh Steen

Svar på indlægget