Debat


Alle debatter

Skriv nyt indlæg

Uge 29 - Kano + Fiskeri for 2 personer, Hjælp.

Denne side er blevet vist 2776 gange

Hejsa Forum,

jeg skriver fordi jeg har svært ved at finde rundt i alle de regler der er ang. fiskeri + overnatning i sverige.

Vi er 2 personer som gerne vil et par dage til sverige for at sejle i kano, nyde naturen samt fiske lidt til aftensmaden. Det vil ikke gøre noget at prisniveauet bliver holdt nede da vi begge er studerende. Vi kunne godt tænke os 3-4 dage i sverige hvor dette kunne lade sig gøre.

Planen var at vi kun ville have en overnatning et civiliceret sted, så vi lige kunne få ladet GPS og telefoner op. Men er lidt i tvivl om at det er lovligt bare at sejle ind et sted for at overnatte.

Jeg vil gerne være sikker på at jeg overholder alle regler på turen.

Vi har kigget lidt på nette og hælder mest til det sydlige småland.

Kunne i evt. hjælpe mig med en idé til hvordan vi får den bedste oplevelse.

På forhånd tak.

MVH


Brian S. Christensen

Svar på indlægget

Hej Brian
Reglerne for overnatning og fiskeri er heldigvis ikke så indviklede: Hvis I tar ud med kano må I slå teltet op og overnatte næsten hvor I vil, bare ikke tæt på huse dvs. så I kan ses fra huset, men det er ifølge allemandsretten ok at slå telt op på privat mark eller skov eller langs med en å eller ved en sø. Læs mere om allemandsretten her på sitet.
Hvis I vil fiske i søer eller i åer skal I købe et fiskekort (fisketegn), det kan fås på den lokale campingplads, købmand eller kanoudlejer. Der er enkelte søer hvor fiskekort ikke er et krav men det er ikke mange. Hvis I også vil fiske kan jeg anbefale en kanotur på en af de større søer i sydsmåland, søerne Möckeln og Åsnen er fine.
I Västra Silen er det gået ud ca 100.000 Regnbue öred sista år. Fiskekort koster 50:- per dag eller 200:- for 2 personer i en uge i alle söer i vores område Nordmarken. Vi har en fin Base Camp hvor du kan bo og göre nesten allt du önsker dig.
Kik på hjemmesiden www.nordkanot.se så kan du se og vende tilbage så hjelper jeg dit til et fínt fiskeäventyr. Er selv fisker men det er mest Trolling efter Lax og öred i söen.
Er föödt vi Danmark og taler dansk.

Svar på indlægget