Debat


Alle debatter

Skriv nyt indlæg

Kanotur på søsystemet Immeln-Filkesjön-Raslången-Halen

Denne side er blevet vist 3040 gange

Vi er tre unge drenge som godt kunne tænke os, at tage på kano-"overlevelses"tur, 5 dage i efterårsferien. "overlevelsestur" på den måde at vi nok mest vil sejle rundt på Immeln, hvor vi vil slå lejr på de forskellige øer, altså ingen campingplads eller noget, fange vores egen mad (fisk, bær osv.).

Da ingen af os har prøvet det før ville vi høre os om hvordan vi skal planlægge en sådan tur, og hvis andre har prøvet ruten før, hvordan i gjorde det.

Er det nok bare at pakke sit "overlevelses"grej, tage toget til Olofström, leje en kano i fire dage og så eller bare finde nogle fede øer.
Hvad kommer det til at koste med transport, kano og andre udgifter vi måske ikke har tænkt på, hvordan arrangere man turen, er Immeln for lille til 4-5 dages kano?

Ville blive meget glad for alle svar.

Svar på indlægget

Hej Bjarke, Vi sejlede på Immeln i sommerferien og der var ingen fisk at fange (måske var vandet for varmt der). Jeg tror derfor I skal sørge for at have noget proviant med. Der er en fjeldkogebog her på siden som jeg fik meget inspiration fra (og ellers: alt på dåse). Vi fik at vide at vandet var rent nok til at drikke, bare vi sejlede 7 m ud fra øerne - for der er ingen vandposter undervejs. Det smagte fint og ingen blev syge :o) Og så tog vi toget til Kristianstad og bus - jeg tror det er kortere end til Olofström. Vi var afsted i 4 dage men det var med mindre børn - men jeg vil tro at I kan blive rigeligt udfordret: Immeln er vistnok 37 km lang, og man sejler ikke vildt hurtigt i en kano.Husk brænde (kan købes ved kanoudlejningen)! God tur! Mvh Jette
Hej Bjarke
Vi var for ca 14 dage siden på Immln i 3 dage, og sejlede ca 10 km (med 2 børn), vi fangede ingen fisk, og havde mad med hjemmefra, Brænde havde vi ingen problemer med at finde(men vi boede ikke på de officielle telt lejre), vandet i søen er rent.
Jeg vil anbefale jer at tage mad med .. . .
Vores total udgift var ca.700 kr (vi var i bil med egen kano på taget)
God tur
mvh David
Mange tak for svarene
Hvor meget fiskning er det i har forsøgt, og er er der måske bedre muligheder for fangst på de andre søer?

Evt hvor i ville mene vi ville kun få den bedste survival-tur?

Svar på indlægget