Kanotur på søsystemet Immeln-Filkesjön-Raslången-Halen

Denne side er blevet vist 8655 gange

Vi er tre unge drenge som godt kunne tænke os, at tage på kano-"overlevelses"tur, 5 dage i efterårsferien. "overlevelsestur" på den måde at vi nok mest vil sejle rundt på Immeln, hvor vi vil slå lejr på de forskellige øer, altså ingen campingplads eller noget, fange vores egen mad (fisk, bær osv.).

Da ingen af os har prøvet det før ville vi høre os om hvordan vi skal planlægge en sådan tur, og hvis andre har prøvet ruten før, hvordan i gjorde det.

Er det nok bare at pakke sit "overlevelses"grej, tage toget til Olofström, leje en kano i fire dage og så eller bare finde nogle fede øer.
Hvad kommer det til at koste med transport, kano og andre udgifter vi måske ikke har tænkt på, hvordan arrangere man turen, er Immeln for lille til 4-5 dages kano?

Ville blive meget glad for alle svar.

Svar på indlægget

Hej Bjarke, Vi sejlede på Immeln i sommerferien og der var ingen fisk at fange (måske var vandet for varmt der). Jeg tror derfor I skal sørge for at have noget proviant med. Der er en fjeldkogebog her på siden som jeg fik meget inspiration fra (og ellers: alt på dåse). Vi fik at vide at vandet var rent nok til at drikke, bare vi sejlede 7 m ud fra øerne - for der er ingen vandposter undervejs. Det smagte fint og ingen blev syge :o) Og så tog vi toget til Kristianstad og bus - jeg tror det er kortere end til Olofström. Vi var afsted i 4 dage men det var med mindre børn - men jeg vil tro at I kan blive rigeligt udfordret: Immeln er vistnok 37 km lang, og man sejler ikke vildt hurtigt i en kano.Husk brænde (kan købes ved kanoudlejningen)! God tur! Mvh Jette
Hej Bjarke
Vi var for ca 14 dage siden på Immln i 3 dage, og sejlede ca 10 km (med 2 børn), vi fangede ingen fisk, og havde mad med hjemmefra, Brænde havde vi ingen problemer med at finde(men vi boede ikke på de officielle telt lejre), vandet i søen er rent.
Jeg vil anbefale jer at tage mad med .. . .
Vores total udgift var ca.700 kr (vi var i bil med egen kano på taget)
God tur
mvh David
Mange tak for svarene
Hvor meget fiskning er det i har forsøgt, og er er der måske bedre muligheder for fangst på de andre søer?

Evt hvor i ville mene vi ville kun få den bedste survival-tur?
Hej vi er en familie på 4 det skal på 3 dages kano tur hvor stort telt kan man have med er der god plads til et 4 Pers felt de steder man kan lægge til
Hej Karsten. Man lægger til på en "øde ø". Dem er der utroligt mange af og kutyme er, at man ikke tager en, hvor der allerede ligger en gruppe/familie (sådan var det ihvertfald da vi var afsted for nogle år siden). Øerne er jo ujævne naturgrunde, men jeg tror godt at I kan finde plads til jeres 4 personers telt. I skal være opmærksomme på at indtil uge 29 er mange af øerne lukkede, da fuglene yngler der.
Tak for svar
Hej Bjarke!

Hvis du går ind på www.skanetrafiken.se og laver en ruteplan der fra Danmark til Immeln så får du en nem oversigt.

Fisketegn koster 100 SEK/person/uge og kanoleje mm kan du se på vores hjemmeside kanotur.se

Når du siger overlevelsestur så vil jeg, ligesom de andre i indlæget, slå et slag for at have noget mad med hvis I ikke fanger nok fisk. Jeg vil også pointere at det kun er tilladt at samle mindre grene der ligger frit på jorden til brænde. Det er ikke tilladt at hugge/save i noget for at bygge ting med. Lejer man hos os er det f eks ikke tilladt at medbringe økse og sav da der ikke er noget du må bruge de værktøjer til hos os.

I kan sagtens få en dejlig tur og en masse udfordringer og oplevelser heroppe.

Har I flere spørgsmål så kan du nå mig på info@kanotur.se

Svar på indlægget