4 gutter, kano i sydsverige, men HVOR?

Denne side er blevet vist 4442 gange

Hejsa,

Vi er 4 gutter der skal på kanotur i sydsverige midt i juli i 4 dage. Vi har været på tur på Susåen indtil flere gange og har lyst til at prøve den flotte svenske natur.
Jeg kan se der er mange forskellige steder, og kunne derfor godt bruge lidt input til hvor det mest optimale for os ville være :)

Vi er mest til små åer, ikke så meget sø og større åer.
Det må meget gerne være muligt at kunne komme på noget indkøb i løbet af turen.
Der skal helst ikke være alt for mange mennesker.
Det må gerne være med strømmen.

Nogen forslag til hvor vi kan ramme disse krav bedst?

Tak!

Svar på indlægget

Hej, jeg kan anbefale et par video'er som kan give lidt inspiration: https://www.youtube.com/watch?v=3ji6YKsz0ZE (del 1) og https://www.youtube.com/watch?v=zrQopEH9jTw (del 2)
Hej Morten

Jeg kan godt se at indlægget er 1. år gammelt, men håber du får den.

Vi er lidt i samme situation som jer, og ønsker at planlægge for en lign. tur.
Dog gerne med masser af fosser, og lidt udfordrende vand.


Hvad endte det med at i gjorde?
I skal prøve det øverste løb på Nissan-elven nær Isaberg.
I lejer kanoer på Isaberg og beder om at blive kørt op til Fiskecampen. Der starter I i en lille elv, som snor sig ned gennem det svenskerne kalder "urskov" hvor væltede træer får lov at ligge. Turen ned til søen ud for Isaberg er helt uden løft udover dem som naturens luner (væltede træer og lidt småfosser) giver.
I sejler ikke særlig langt da elven snor sig kraftigt gennem landskabet, men fed tur vi har taget mange gange. Der er gode lejrmuligheder. Nogle helt uden faciliteter og andre med das og brænde (mod betaling). Eneste ulempe i forhold til jeres "krav" er at I ikke møder nogen "civilisation" og dermed indkøbsmuligheder på turen. God fornøjelse!
Hej Daniel

Vi endte med at bruge kanotleasing https://www.sydsverige.dk/?pageID=771 som ligger ved Markaryd/ôshult. Det var en helt fantastisk tur med blandet søer og åer og stort set ingen mennesker.
Der var 3-4 løft af kano på vores tur.

Kan klar anbefales!
Hej morteng
hvilken å padlede I på?

Svar på indlægget