Debat


Alle debatter

Skriv nyt indlæg

Overnatning i telt - hvor tæt på Kullen?

Denne side er blevet vist 11412 gange

Hej

Jeg kan se af et tidligere indlæg, at man ikke må telte på selve Kullen. Men hvor går grænsen til naturreservatet og må man slå telt op i skoven/ved kysten udenfor naturreservatet? Udenfor reservatet gælder allemandsretten vel?

Venlig hilsen Pia

Svar på indlægget

Kullen Naturreservat er temmelig stort, se kortet i den officielle folder (pdf):
[LINKET VIRKER IKKE: SIDEN ER FLYTTET ELLER FJERNET]
En ting er regler, men der er jo masser af plads på Kullen, og hvis I slår et lille telt op diskret for en enkelt nat, har jeg svært ved at se, at det kan genere nogen, bare det ikke er ude på spidsen eller ved stierne, hvor de fleste folk kommer.. Jeg har lige oplevet det samme på Sandhammaren i Skåne, hvor man officielt ikke må overnatte i sin camper, men ifølge de lokale gør folk det aligevel, og det er der ikke nogen der siger noget til, bare det ikke tager overhånd. Jeg skal ikke opfordre jer til hverken det ene eller andet, men håber I finder ud af noget.
Vh Steen
Jeg har idag lige spurgt Daniel der er Kullen vagt om det samme.
se http://www.sydsverige.dk/?debat=19&post=10862#new_post_id

Jeg vil ikke opfordre til noget heller, men det mest diskrete er ved Himmelstorp. Find op til P-pladsen - gå lidt op ad vejen 20-30M og ind til højre. Bagerst på eng-pladsen kan man gemme sig. Der er også plant øst for brændeskjulet inde i skoven. I skal selv have vand med. Der er bålplads, toilet og affaldsbeholder. Brug den.
Men igen, dette er indenfor reservaet - allemands retten gælder ikke her.
Jeg synes at det bestemmt ikke er i orden at overnatte i naturreservatet. Færdselsregler for naturbeskyttede områder er skabt for beskytte dem og jeg synes at det er et rigtig godt træk at følge dem, især når man ikke er på hjemmebane. Selvom det er måske lidt upraktisk for en.

Så jeg vil opfordre til at respektere reglerne.

Mvh., Bernd.
Man skal da passe på natur reservaterne. Dertil vil jeg sige at dem der gemmer sig i buskaset ofte passer bedre på at efterlade natures som man ønsker at modtage den. Sidste gang jeg "gemte" mig på Himmelstorp måtte jeg rydde op fra de dagsbesøgende der ikke kunne finde skraldespandene (der er 3 af dem). Der er en stor bålplads deroppe hvor der holdes "tilladte" grillfester uden overnatning. Det slider meget på natur-indtrykket at grillbakkerne flyder rundt.

Svar på indlægget