Vandregrupper/ Spejdergrupper - nej tak!

Denne side er blevet vist 6684 gange

Kære Dansk Jävlar!
Jeg er ved at være rimelig træt af mine ubetænksomme danske vandrelandsmænd. Endnu en week-end hvor jeg efter fire timers vandring med to små børn og en mor på 70 kommer frem til et shelter og finder at det er totalt blokeret af en gruppe danske spejdere! Og lige i lørdags satte det ind med et vedholdende regnvejr og blæst som vi så skulle forsøge at klare os igennem.
Dette indlæg blot for at minde vandrere om at det står i \"ordensreglerne\" for brugen af shelterne at man aldrig må afvise nogen der kommer efter en selv og skal have læ - men hvis man planlægger en gruppetur kan man ikke tillade sig at benytte sheltere da man jo i sagens natur blokere hele shelteret.
Jeg har efterhånden oplevet denne situation flere gange og en ting er at jeg selv skal ud og sove i skoven, men jeg kan godt forstå hvis de svenske vandrere er ekstra sure over den dårlige danske stil med at blokere for andre i shelterne.

Svar på indlægget

Hej Jens...

skal lige være hurtig at nævne, at jeg intet sted på denne hjemmeside har kunne finde et regelsæt for sheltere.. ej heller har jeg set en ophængt i de utallige sheltere der står i sydsverige...

Derudover kan jeg ikke se problemet i det du skriver... vi har alle prøvet at tage afsted på tur, for bare at finde den shelter man regner med at bruge, optaget af nogle andre... Det er det der kan ske. eftersom at der er begrænset plads i en shelter, og selv om 2 personer ikke kan, i en situation med dårligt vejr, tillade sig at blokere en hel shelter, kan en mindre gruppe sagtens... Er shelteren fyldt, så er den fyldt. Og i den situation du omtaler, var du selv en del af en gruppe...
jeg må ærligt indrømme at jeg har aldrig oplevet det som et problem... Der gælder vel også et vist først til mølle princip, når retten til en shelter skal bestemmes.
Tja jeg er fuldstændig enig med dig Christian

Mvh reno
Jeg må tilslutte mig trådens starter, det er så respektløs af grupper på 4-6 mennesker optager hele shelteret, specielt når man vandre 1-2 personer, så har man slet ikke samme muligheder for at medbringe telt eller lignende.

Men hvis der er flere små grupper der optager et shelter, ja så er det fyldt. Men det med store grupper der bruger dem er jeg også stødt på mange gange, det er mangel på respekt.
Det kan godt være irreterende, men det er der jo ligesom ikke noget at gøre ved. Er man på spejdertur er man på spejdertur. Sådan er det! :)
nej nej nej!

Hvis man er på spejder tur med så mange mennesker må man finde en løsning der ikke ødelægger det for andre, så må de sgi'da bære en telt stang hver, det er ikke fair over for os andre!!!!
Surt show at komme frem til en helt eller delvist fyldt shelter, når man nu havde håbet på at man skulle have den for sig selv. Men først-til-mølle princippet gælder, uanset om man er på tur med en spejdergruppe eller tante Gerda. Er selv gammel spejder, og har prøvet næsten alle kombinationer mht. at skulle sove i shelter. Prøv igen, der er mange flotte sheltere i Skåne.
Har altid mit snugpak telt på 1,5 kg med, kunne ikke drømme om at tage på tur uden telt/blancket så er der fyldt tja så er der vel fyldt......
Som tidligere spejder gennem mere end 13 år,forstår jeg udmærket Jens Bald. jeg mener det er en pligt som spejder at være beredt (beklager det noget slidte udtryk) på at der kan være andre, og derfor bør større offentlige grupper, som spejdere, medbringe telt eller lign. og jo, i danmark skal grupper så som spejdere rent faktisk søge om at bruge sheltere her i landet. har dog aldrig gjort det, eller hørt om nogen der har fulgt den regel, men så meget desto vigtigere er det vise hensyn når der kommer enkeltpersoner eller små private grupper.
Men jo, kender også til folk og grupper som ikke evner at vise hensyn til omgivelserne. vi skal blot huske at vise hensyn og gøre plads til hinanden.
godt nytår.
Hov så lige at der havde været lidt kommentarer på mit efterhånden gamle indlæg. Jeg har efterfølgende oplevet at Liagården hvor der er såvel shelter som et gammelt hus med 12-14 pladser også har været fuldt optaget af en danske forsamling der holdt fødselsdag der og samlet set var over 30 mennesker....der er den type situationer jeg tænker på som ikke er heldige.
Jeg arrangerer selv ture til Sverige med 6 kammerater hvert år og der tager vi udstyr med til at lave bivuak ved siden af sheltrene så vi ikke blokerer dem for andre vandrere.
Pointen med mit indlæg var at hvis man tager af sted som en gruppe af spejdere eller en familiefest så bør man være i stand til at medbringe eget telt eller lignende. Jeg syntes bare at vi skal huske vi er gæster i Sverige og at vi "fylder" meget på ruterne fordi vi ikke selv har så gode vandre områder i DK. Og det er ikke det fordi jeg vil have en garanti for et shelter til mig selv - jeg har altid en presenning med til at overnatte under, men jeg har mødt er par Svenskere der brokkede sig over den opførsel og derfor skrev jeg den oprindelige kommentar.
Og så ellers god tur til alle - er selv i gang med E4 og regner med at bruge et par år på den, selvom det ikke er Sverige er der nu meget skønt...
mvh
Jens
Faldt lige over denne tråd, da jeg er ved at arrangere en kanotur til mine spejdere. Jeg har aldrig oplevet det som et problem.
I Danmark plejer vi at booke os ind på shelterne når det er muligt. Det betyder også at vi så betaler et beløb for at benytte dem. Jeg mener helt klart at når jeg har betalt for shelteren, har mine spejdere første ret til at bruge dem. I Sverige har vi flere gange fået oplyst "at der er shelter og dem bruger I selvfølgelig". Så kommer mine spejdere først, ja så bruger vi selvfølgelig shelterne, vi sidder ikke og venter til ex kl. 22 for at se om der er andre der skal bruge dem. til gengæld kommer vi et sted hvor der er andre har taget shelteren, så holder vi os væk, også selv om der ex. kun er 2 i shelteren, vi vælger at have en pressening med som vi så kan overnatte under.
Shelter er generelt, først til mølle princip. Så om man er 2 eller 30, så har vi alle lov til at sejle kano og vandre, og dermed resten til at bruge shelter.

Svar på indlægget