Vandretur på Kullen

Denne side er blevet vist 7227 gange

Hej,
Jeg prøver at planlægge en 1-dages vandretur påKkullen. Umiddelbart virker vandreruten Mölle – Kullens fyr – Mölle (9km) som den rigtige, også i længde. Men jeg vil meget gerne forbi Lars Vilks Nimis. Er der nogen, der kan anbefale en rute?
vh Nina

Svar på indlægget

Du kan fx starte ved gården Himmelstorp vest for Arild. Der er P-plads i nærheden, og derfra kan du tage den blå vandrerute i retning af fyret, lave en afstikker til Nimis, og følge den røde vandrerute tilbage til gården. Se kortet i folderen:
https://www.lansstyrelsen.se/download/18.2e0f9f621636c844027257d3/1528195199140/Kullabergsfoldern%20Sv-2014.pdf
Nimis ligger et par km vest for Arild, ca. ved Svartahallar på kortet. Hvis du også vil vandre Mölle - Kullens fyr - og derfra følge den blå rute til Nimis bliver det ca. 20 km tror jeg.
Du kan ganske rigtigt starte turen ved Himmelstorp. Du kan også starte i Arild, hvilket gør din tur et par km længere. Det tager ca 45 minutter at gå fra Arild til Nimis & Arx forbi Himmelstorp.
Kan man gøre dette på en weekend? Og hvor skal man i så fald starte og slutte hvis man er med offentlig transport fra København? Og hvor lang er turen?

Tak for en meget fin hjemmeside - vi bruger den ofte når vi skal vandre :-)

Svar på indlægget