Debat


Alle debatter

Skriv nyt indlæg

Overlevelsestur, råd, erfaringer, evt.

Denne side er blevet vist 22532 gange

Min fætter og jeg er igang med at planlægge en overlevelses/hikking-tur til sommer i Sverige (højst sandsynlig) - og i den forbindelse fundet Tresticklan Nationalpark, som vi tror kan opfylde noget af det vi søger;
- Mulighed for vandring i "vild natur" uden anden menneskelig afbrydelse.
- Mulighed for lidt let klatring, krydsning af floder og andre vandpassager.

Det vi søger er som sagt en tur i "vildmarken" uden at skulle forstyrres af turister, - derfor vil vi heller ikke følge noget stisystem, men "planlægge" en rute som vi kan følge oppe i parken. Meningen er vi skal bruge 5-7 dage ude i naturen, med en rygsæk og nogle få basale ting.
dog medbringer vi en GPS, og koder samtlige Waypoints ind.

skulle der være nogen der ved hvor jeg kan få mere information omkring Tresticklan, evt en mail/telefon nummer man kan få fat på nogle, da vi skal bruge nogle forskellige ting, såsom Topograf kort.

Jeg har været ALT på google igennem syntes jeg.

Gode idéer er meget velkomne!

Vores pakke liste ser nogenlunde sådan ud:



Beklædning:
Softshell jakke
Skjorte/lettrøje
T-shirt
Trekking bukser(endten et par Fjællræven eller spec. militær bukser)
Trekking uld(33%) sokker
Trekking støvler
Tynde handsker
"Buff" -halstørklæde
Kasket
Solbriller


Udstyr:
Gerber Dolk/foldekniv
Garmin GPS (GPSmap 62s)
Reb og let snor
Kort og Kompas
strygestål
Primus gasbrænder(lille spec. sæt)
Pandelampe eller lommelygte


oppakning:
Sovepose
Teltflage
1 ekstre sokker
1 par alm bomuldsstrømper
1 T-shirt
lille førstehjælpssæt
Vand (3-4liter)
Rensetabelleter
Toiletting
Lille håndklæde
Myggespray
div. som lidt strips, gaffa osv.


Svar på indlægget

Derudover vil jeg gerne høre hvor man kan købe disse vand desinficerende tabletter, da vi ikke har mulighed for at slæbe vand til en hel uge.
Det lyder som en fed ide at ta på vandre tur i sverie, mig og 4 andre skal afsted Idag d. 14.01.11 kl 18.00 da vi gerne vil lægge ud med natte vandring. Vi tager turen fra silkeborg til skanderborg cirka 70 kilometer gennem skov og søer. vi har let vægt ting med i form af sovepose let vægt telt osv.
Det er vigtigt i tænker over hvor meget i putter i jeres tasker, put kun i tasken som er vigtigt da den hurtigt bliver for tung, men det ser også sån ud, ud fra jeres pakke liste.
Få fat i en vanddunk (lille) med sugerør til drikke vand, den kan ligges i jeres højeste lomme i jeres taske, så er man fri for at tage tasken af for hver gang i vil drikke.
Hvis i kan er 2 kan man få letvægts telte som kan fås helt ned i 2 kilo. det er klart en mere behaglig måde at over natte frem for telt flage.
En anden god ting er liggeunderlag med sølvparpir i da det reflektere kulden i jorden.
Noget der ville være en god ide er 0,5 ltr flasker med vand da man så kan fordele vægten i jeres tasker.

Ellers sørg for at havde det tunge vægt midt på ryggen hvor tasken spændes op...


I førstehjælps kassen vil jeg anbefale:
Forbinding
strop til at stoppe evt. blødning
plaster for at beskytte sår mod bakterier
panodil
saks
evt køle gele mod forbrænding

Håber i for en rigtig god tur.

Venlig hilsen Emil Thygesen
Hejsa Emil!

Tak for dit indput!

- Mange af de ting du nævner er også nogle vi har overvejet, istedet for en drikke dunk, vil vi nok benytte os af Camelbaks.

Telt har vi lidt droppet da vi sagtens kan "nøjes" med telflagen og denne har flere funktioner end bare bruges til at sove under, liggeunderlag, regnede jeg med at finde en masse gran og andet godt isolerende materiale i naturen, og så bruge et "kondom" over soveposen.

Go tur!

Lasse
Hej lasse det er da fedt i skal ud og gå en tur det lyder som om det er første gang så glem gps en spar vægten til et telt (med mindre overlevelsen består af så mange myggestik som muligt) og så det med grandris det er ikke tiladt at fælde i nationalparkerne husk man er gæst og ikke Rambo .Kort køber man i nordisk korthandel og et kompas og lær at bruge det vand kan man drikke fra søer og vandløb fordi vi alle passer på at vi ikke sætter spor efter vort besøg. mvh peter
Hej Peter!

GPSen er ren nødsituation, den fylder ikke meget, så vil gerne medbringe den.

Teltet er droppet pga. vægten ja, jeg har aldrig haft problemer med myg, har godt hørt de svenske skulle være lidt mere glubske, men jeg vælger at tage chancen.

Vi ved godt man ikke må fælde i en nationalpark, dog kan vi jo stadig finde grene der er faldet af ell. - Der står også man ikke må grave, men jeg vil nu stadig grave et lille hul, hvis jeg skal af med noget af det "tunge"... ;)

Det jeg betvivler lidt omkring vandet, er jeg har hørt noget omkring "ørreddød" skulle hærge lidt i Sverige, det skulle være en form for gift/parasit der smitter, jeg skal ikke kunne sige om mennesker er resistante overfor det.
Hej, det lyder som om at det er en vel overvejet tur i skal på. ;) Skal selv på en tur til sverige til sommer med et par kammerater, men måske bare med en smule mere komfort. Ang den parasit, det er ikke noget jeg udmiddelbart har hørt om. Men ellers er der jo tommelfinger reglen med at koge vandet i mindst 20 min. Man kan også købe vandrensere som gør et eller andet elektronisk dertil skal der bruges noget specielt salt og de mest effektive kan vist nok rense helt op til 5 liter vand af gangen, mener at mærket hedder MR vandrensere og kan vist nok købes i friluftsland? Men ellers kan man købe rensetabletter også kaldes klorpillen i nogle army overskuds lagere.
Rigtig god fornøjelse med jeres tur, det skal nok blive en i sent vil glemme ;)

OBS: Hav altid alm. Topokort over jeres rute og gps i nødstilfælde.

Mvh Ivan
her er et link til noget vandrensning ,,bruger selv Steripen UV vandrensning ,, og det virker ,,http://www.armywear.dk/shop/vandrensning-15c1.html ,, god tur gutter ,,, mvh jack
Synes jeres pakkeliste er ret mangelfuld. Bl.a. hvis uheldet er ude, og I har brug for noget medicin, så lader I ikke til at have tænkt ret meget over tingene. Plejer at bruge en pakkeliste her http://www.godtur.dk/pakkeliste.php og så selv modificere f.eks. hvis man har børn med, eller som I skal nu på overlevelsestur til Sverige.

God overlevelsestur.
Mygg og knott er plage midt på sommeren i områder med meget vand - fx en nationalpark, hvor der er meget fugtig jord. Kun øverst på fjeldet, mens det blæser er der ingen myg og knott!

Søg på norske og svenske hjemmesidder efter ”knott og mygg”

Det bedste middel mod insekter er bål, myggenet og afskrækkelsesmidler indeholdende DEET. Jo højre indhold af DEET (di-ethyl toluamid ) jo bedre. Stoffet forhandles mig bekendt ikke i Danmark, da langtidseffekten af det virksomme stof ikke kendes.

Der findes flere husråd, hvor man kan lave sit eget afskrækkelsesmiddel af levnedsmidler såsom citron, som med sikkerhed ikke er usundt for kroppen.

Mht. jeres oppakning, så kan jeg ikke se at I har taget højde for, at det kan regne uafbrudt i en uge! Jeg ville personligt prioritere et letvægtstelt, hvor inderteltet kun består af myggenet.

Et godt råd … sørg for at alt er så let som muligt … evt. med flere funktioner i én ting/tøjgenstand. Park udstyret i god tid inden I tager afsted, således at I kender vægten og dermed kan få nyt syn på hvad som er vigtigt og hvad som luksus.


God tur.
Mvh
Stig Rygaard
Gik turen godt?
Gælder allemandsretten i Tresticklan Nationalpark?
Må man telte og båle lidt :-)
Overlevelseture" er blevet det vi i gamle dage kalte CAMPING...

Da jeg var barn, dyrkede jeg ekstrem sport. som det kaldes idag... Altså vi legede i jordhuler, klatrede i træer på buggepladser.

En overlevelsetur er med Minimal udrustning..... Ellers er det en Campingtur....
Forstå mig ret.. Sank skibet og man bev skyllet i land, Spørger naturen IKKE hvilken udrustning du har med....

En "ægte" overlever ville være at man fik lov at vælge et sæt tøj og eks. 5 ting... BUM... Nu taler vi lidt mere overlevelse

Jeg siger IKKE en campingtur er dårligere end en"overlevelse" tur.
Turen gik rigtig dejligt. Mange tak for de gode råd. Vi var 5 afsted ( tror jeg ) Men vi kom kun 4 hjem ?

Svar på indlægget