Elg-spotting med børn:-)

Denne side er blevet vist 9984 gange

Hej derude,

Er der mon nogen der har gode erfaringer med et område i Sydsverige, hvor der er gode muligheder for at se elge? Jeg ved godt at der er elge spredt over hele Sverige, men måske er der nogle særligt gode steder i Skåne?

Vi er 3 fædre og 5 børn (i alderen 5-7 år) der skal afsted en weekend til maj. Vandreturen/området må ikke være alt for krævende og helst ikke mere en 3-4 timers kørsel fra København. Vi skal sove i telt og prioriterer at der er elge i området højt.

Håber at nogen kan hjælpe:-)?

Bedste hilsner,
Kim

Svar på indlægget

Hej
Hvis I vil være helt sikre på at se elge, kan det være en god idé at besøge en elgpark, hvor dyrene går i et indhegnet område. Se fx den lille Ingelbo elgpark i Skåne: [LINK VIRKER IKKE]
Der ligger også et par stykker i Småland, bl.a. Laganland Älgpark.

Elge i naturen er forholdsvis sky, og man skal ha heldet med sig for at se dyrene. Langt de fleste gange jeg har set elge har det (desværre) været gennem bilvinduet, og dyrene er hurtigt væk. Jeg ser stort set aldrig elge på vandreture eller cykelture i naturen. Ellers kan I gøre som jægerne: Stå tidligt op og find et sted, hvor I har udsigt over en rydning i skoven. Og så er det bare at vente på, at der kommer en elg forbi.
Held og lykke.
Tak for tippet Steen.

Jeg tror vi vælger at gøre præcis som du skriver - gardere os med en elgpark og ellers stå hulens tidligt op i håb om, at der lister én forbi ved en lysning!

Tager dog stadig gerne imod tips fra andre mht gode steder i Skåne, hvor man har spottet elge i det fri...

Vh
Kim
Hej Kim,
i sommer var jeg med min søster og vores børn på endnu en skøn tur til hendes hus ved Gnosjö...en tidlig aften, vi kom tilbage fra en køretur, var vi så heldige at se 2 elge...helt uafhængige af hinanden. Den ene helt åbentlys på en grøn mark tæt ved vejen. Dog meget hurtigt væk igen. Den anden langt nede på et åbent stykke fældet skov. Dén derimod stod vi længe og kiggede på, og den på os... vi trak os tilbage før den:o). Jeg tror heldet er større, tidligt på morgenen eller lige ved skumringstide på aftenen. Men ja de er imponerende dyr..
PS. der er jo også kommet en elg-park ved Isaberg. Men det er jo bare ikke den helt store oplevelse man får
Pøj pøj med det

Vh Mette
Prøv Hunneberg, et plato hvor den svenske konge går på jagt.
Hejsa

Jeg har flere gange brugt Skånes Djurpark ved Höor. Det er et meget fint sted med skandinaviske dyr i meget store anlæg. Med telte er det meget let da der ligger en hyggelig campingplads ved indgangen til parken - og I er ikke bare sikre på at se elge, I kan formentligt klappe en af dem :-)

Jens P.
Laganland Älgpark er ikke så interessant, men der er kommet et legeland også, så kan det jo kombineres, ellers ville jeg foreslå Ellingeelg park, hvor man selv kører rundt (eller i en lille bus), sidst vi var der så vi rigtig mange elge. bl.a en nyfødt.
Tak for jeres gode idéer:-). Det er rart med nogle indspark og vi vil bestemt følge opfordringerne...

Vh
Kim

Svar på indlægget